Θερμοπύλες: Χρυσαυγίτικη φιέστα χωρίς παρατράγουδα...

Η καθιερωμένη φιέστα της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες με χαρακτηριστικά «χολιγουντιανής μυσταγωγίας», ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα κάτω από ασφυκτικά μέτρα της αστυνομίας και...
σημαντικής παρουσίας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων (απέχει περίπου 500 μέτρα από το μνημείο του Λεωνίδα) αντιφασιστών, εκπρόσωπων κινήσεων, συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων.

Η εκδήλωση «τιμής στους ήρωες» όπως την ονομάζουν οι Χρυσαυγίτες, κορυφώθηκε με την ομιλία του αρχηγού της Χ.Α., Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό έτσι ώστε να μην έχουν καμία πρόσβαση οι Χρυσαυγίτες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες.

Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική-αντιρατσιστική εκδήλωση στον χώρο, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας.

Εκπρόσωποι κινήσεων, συλλογικοτήτων αλλά και αλληλέγγυοι, παρέμειναν έξω από το κέντρο φιλοξενίας μέχρι αργά το βράδυ.

«Αυτή την περίοδο στην Αθήνα, η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση και την ίδια στιγμή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, οι ένοχοι για τις εκατοντάδες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, αγωνιστές της Αριστεράς και μετανάστες έχουν το θράσος να έρχονται στις Θερμοπύλες για μια συγκέντρωση μίσους και ρατσισμού.

Το δόγμα τους για μια Ελλάδα της ορθοδοξίας και όχι του Ισλάμ πέφτει στο κενό, διοργανώνοντας... αρχαιοελληνικές φιέστες» τόνιζε σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας...

efsyn.gr