(Ακόμη και) ο Ψυχάρης διαπιστώνει “θρίαμβο Παππά” με τις τηλεοπτικές άδειες

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες εξελίχτηκε σε μια επικοινωνιακή νίκη της κυβέρνησης, και προσωπικά του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Όταν μάλιστα την παραπάνω διαπίστωση την κάνει ο… απόλυτος εχθρός του Μεγάρου Μαξίμου, Σταύρος Ψυχάρης, με το κεντρικό άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής”, προφανώς και προσλαμβάνει άλλη διάσταση.

Ο γηραιός εκδότης, που αποδεικνύει ότι διαθέτει… πολλές ζωές, καθώς παρά τη σκληρή αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, παραμένει όρθιος, υπογράφει άρθρο με τίτλο “Ο θρίαμβος του κ. Παππά”, και σε αντίθεση με ό, τι θα περίμενε κανείς, δεν… ειρωνεύεται.

Ο Σταύρος Ψυχάρης αναγνωρίζει ότι, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Επικρατείας, η κυβέρνηση κατάφερε τον διπλό στόχο “άρτον και θέαμα”. Στο πρώτο σκέλος, με την είσπραξη χρηματικού ποσού ύψους 246 εκατομμυρίων ευρώ. Στο δεύτερο, με θέαμα διάρκειας 3 ημερών, που το κοινό παρακολούθησε ως reality.

Φυσικά, το άρθρο Ψυχάρη είναι και έντονα επικριτικό προς την κυβέρνηση, για την ουσία της πολιτικής της και των εξελίξεων, ενώ συνολικά η ιστορική εφημερίδα συνεχίζει να… πετάει πέτρες με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου.