Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα ακαθάριστα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων στον Έβρο

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 20160 σχόλια

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής
για τα ακαθάριστα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων στην ΠΕ Έβρου.
Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Ακαθάριστα τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων στην ΠΕ Έβρου.
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι αγρότες ολόκληρης της ΠΕ Έβρου, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τον συνοδεύουν και τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων, παραμένουν ακαθάριστα. Εξαιτίας αυτού εμποδίζεται η απορροή των τοπικών νερών προς τον ποταμό Έβρο και τα άλλα ποτάμια, γίνεται υπερχείλιση των καναλιών με αποτέλεσμα να προκαλούνται κατ’ επανάληψη πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.
Να σημειώσουμε ότι εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των συγκεκριμένων καναλιών αποστράγγισης και απορροής των υδάτων.
Πρόκειται για εργασίες που η μη πραγματοποίησή τους εντάσσεται στην έλλειψη των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της ΠΕ Έβρου. Έργα τα οποία, για όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και για τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν είναι επιλέξιμα και συνεπώς δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τα ταμεία της ΕΕ ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς δεν ωφελούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Επειδή όμως τα παραπάνω είναι έργα απολύτως αναγκαία για τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής της ΠΕ Έβρου,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
- Τη χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τον άμεσο καθαρισμό των καναλιών αποστράγγισης και απορροής των υδάτων, ώστε να μην είναι εκτεθειμένες οι καλλιέργειες και οι υποδομές στις πρώτες βροχές.
- Να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των υποδομών που έχουν υποστεί καταστροφές, από τις προηγούμενες πλημμύρες στην περιοχή της ΠΕ Έβρου».
Βουλή
Κυριακή 16/10/2016
Υ.Γ
Τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη τις πρωινές ώρες αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Ορεστιάδας του ΚΚΕ θα περιοδέψει στο ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, στo ΤΟΕΒ Πυθίου-Ορεστιάδας- Βύσσας (ΩΟΕΙΔΕΣ) και θα ενημερώσει τους εργαζόμενους για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κόμματος .
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger