«Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψε ο Ο.Λ.Α. με Επενδυτικό Όμιλο»

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 20160 σχόλια

Επιτυχής κρίνεται  η συνάντηση και η συζήτηση  που είχε η Διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης  με τους εκπροσώπους του κινεζικού επενδυτικού Ομίλου SINOFORTONE GROUP και της NAVISION CAPITAL PARTNERS.
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος με την παρουσία των εκπροσώπων του Ομίλου Dr. Peter Zhang και Sir Richard Heygate.
Οι εκπρόσωποι της SINOFORTONE  επισήμαναν  τις στενή σχέση και τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες , καθώς και ότι η Κίνα υλοποιεί μία διεθνή στρατηγική  με την επωνυμία «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος» , που αποσκοπεί στην εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και της Κίνας.

Ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης αποτελεί στρατηγικό σταθμό στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και της εμπορικής διακίνησης (όπως είναι ο  εμπορικός «δρόμος του μεταξιού»). Για τους λόγους αυτούς προτάθηκε η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, με σκοπό την έναρξη συζητήσεων  για την διακρίβωση των παραπάνω αλλά και την αναζήτηση τρόπων και διαδικασιών χρηματοδότησης για έργα βελτίωσης στον λιμένα που θα τον καταστήσουν στρατηγικό κόμβο στη διακίνηση φορτίων.

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Ομίλου για τις σημερινές υποδομές του λιμένα, τις ενέργειες που έχουν γίνει ή που προωθούνται στον τομέα αυτό και τις εκτιμήσεις για τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται.
Κατάληξη της συζήτησης υπήρξε η σύνταξη και υπογραφή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ μεταξύ των δύο πλευρών με ανάλογο περιεχόμενο, καθώς και η άμεση σύσταση Ομάδας Εργασίας  για να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος σε όλα τα προαναφερθέντα θέματα.

Από την Διοίκηση της Ο.Λ.Α.  Α.Ε.


Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger