Ο Νίκος Παππάς ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Βενιζέλο και Βορίδη για τις τηλεοπτικές άδειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 20160 σχόλια

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για τη σημερινή συνεδρίαση, διότι μπορεί να προσθέσει στον εξαντλητικό διάλογο γύρω από το νόμο που ψήφισε η Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες». Με αυτό τον τρόπο άνοιξε την τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Ο υπουργός, που έχει κληθεί σε ακρόαση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών, υπενθύμισε ότι ο διάλογος αυτός ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου του 2015 και έκτοτε, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και δημοσίως κατά το μέγιστο βαθμό, έγινε ο διάλογος και, ήταν ένας διάλογος, όπως είπε, και μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της υπεράσπισης των ιδιαίτερων συμφερόντων των ιδιοκτητών. Ο υπουργός απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε σημειώνοντας ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα. «Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Η ΝΔ να μας εξηγήσει πώς κάθε φορά που βήχει κάποιος καναλάρχης, παθαίνει η ίδια πνευμονία», είπε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο, κάνοντας πολιτική αποτίμηση στη στάση της ΝΔ.
Στην συνέχεια και ενώ είχαν αρχίσει να απαντά σε ερωτήσεις επιτέθηκε στον Δημήτρη Κοντομηνά που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναλάβει εργολαβικά τις βρώμικες επιθέσεις κατά της κυβέρνησης.
«Ο κ. Κοντομηνάς συμμετείχε στην δημοπρασία. Δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη το κανάλι του άρχισε να με καθυβρίζει. Ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει κάνει αυτή την επιλογή γιατί ατύχησε στον διαγωνισμό. Είμαι σίγουρος ότι έχει κάνει και πλείστες αλλες επαφές με επιχειρηματίες για να δει ποια θα είναι η τύχη του σταθμού του».
Στο σημείο αυτό τον διέκοψε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης λέγοντας: «Λέει αλήθεια ή ψέμματα;»
Παππάς: «Θα απαντήσω όπως εγώ νομίζω. Είναι ευκαιρία να δει ο λαός χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και άθλιες επιθέσεις για πρόσωπα και οικογένειες. Κάθε φορα που βήχει ένας καναλάρχης παθαίνει πνευμονία η ΝΔ.
Ο κ. Παππάς συνέχισε απαντώντας στο ερώτημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, γιατί 4 άδειες.
Απάντησε ότι βασίστηκε σε δυο καμπύλες. Της απασχόλησης που ήταν διαρκώς φθίνουσα και των χρεών που ήταν διαρκώς αυξάνουσα. Αν παρατεινόταν και άλλο αυτό, εξήγησε, θα είχε μειωθεί και άλλο ο αριθμός των εργαζομένων και θα αυξάνονταν τα χρέη. 
Είπε ακόμα ότι έβαλαν ελάχιστο όριο απασχόλησης 400 ατόμων ανά τηλεοπτικό σταθμό πλήρους απασχόλησης. «Είναι υποκριτικό να λέγεται στην κυβέρνηση ότι δεν νοιάζεται για τις θέσεις εργασίας. Εάν κάνεις ανατρέξει στα πρακτικά της Βουλής θα αντιληφθεί ότι από όλες τις πτέρυγες υπήρχαν ανησυχίες για τον πληθωρισμό των καναλιών. Ο αριθμός 4 επελέγη με βάση την διεθνή εμπειρία αλλά και σε σχέση με τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς».
Εκανε επίσης λόγο για αεροπειρατεία. «Καναλάρχες σε δύσκολους καιρούς για την χώρα και τον λαό πήραν το δίκτυο των κεραιών και να έχουν οι ίδιοι και την παραγωγή περιεχομένου. Αυτή η αεροπειρατεία σπάει και μπαίνουν κανόνες για όλους. Οι δικές τους προτεραιότητες δεν θα κάμπτουν το δημόσιο συμφέρον», είπε.
Σε άλλο σημείο της ακρόασης ο κ. Παππάς επιτέθηκε και πάλι στον κ. Κοντομηνά λέγοντας:
«Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί τέρατα και σημεία. όπως και να βάλει έναν δημοσιογράφο του να με ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη. 
Ο ένας από τους δυο ήταν εργαζόμενος στον ALPHA. Λέω λοιπόν: ακόμα και αυτός ο δημοσιογράφος μπορεί να μην έχει ο ίδιος την ευθύνη. Υφίστανται αφόρητες πιέσεις και έλαβε εντολή να κάνει αυτό το τερατούργημα».
Ενταση επικράτησε μεταξύ του κ. Παππά και του κ. Βενιζέλου επι της διαδικασίας.
Βορίδης και Βενιζέλος απέδειξαν ότι λειτουργούν ως υπαλληλικό προσωπικό του Κοντομηνά και της διαπλοκής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger