Ομιλία της Α. Γκαρά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017

Με την τοποθέτησή της στη Βουλή η Α. Γκαρά υπογράμμισε το θετικό πρόσημο του Προϋπολογισμου του 2017 και σημείωσε με συγκρατημένη αισιδοξία τα δείγματα ανάκαμψης που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στην οικονομία.  
Συγκεκριμένα, ανέφερε:
  • Τις αυξημένες δαπάνες για την κοινωνική προστασία, τη δημόσια υγεία και την παιδεία, καθώς προβλέπεται 300 εκ. ευρώ να διανεμηθούν στους τομείς αυτούς.
  • Τη δημιουρία 254 Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους, όπου ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα άμεσα και αδιαμεσολάβητα να εξυπηρετηθεί και να ενημερωθεί για όλα τα κοινωνικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα.
  • Την ουσιαστική συνδρομή του κοινωνικού κράτους στα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων με τη δαπάνη 100 εκ. ευρώ που προβλέπεται στον προϋπολογισμό για αυτόν τον σκοπό.
Στη συνέχεια, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναποτελεσματικότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσον αφορά τη δημιουργία ενός κράτους πρόνοιας για τους Έλληνες που περιήλθαν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, κυρίως εξ'αιτίας των λανθασμένων πολιτικών επιλογών, τους καταλόγισε ευθύνες για το δυσθεώρητο χρέος , την αύξηση της ανεργείας, τη φτωχοποίηση του λαού και τους κάλεσε να επικεντρωθούν στην παραγωγική κριτική από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Τέλος, η κα. Γκαρά κάλεσε τους συναδέλφους να συμβάλλουν εποικοδομιτικά ώστε να γυρίσουμε σελίδα σε αυτή τη χώρα και κυρίως για τις επόμενες γενιές που το δικαιούνται.