Τυχερό – Γιατί είχε το πιστόλι και την «σκύλα» ο Βούλγαρος στο αυτοκίνητό του

Συνελήφθη χθες (29-12-2016) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Τυχερού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
skila30
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 50χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν ένα (1) πιστόλι κρότου – αερίου και ένα (1) λοστό μήκους 50 περίπου εκατοστών.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το παραπάνω πιστόλι, ο λοστός και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
Συνελήφθη 77χρονος ημεδαπός ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο σε χωριό της Ροδόπης 
Συνελήφθη χθες (28-12-2016) το μεσημέρι, σε χωριό του νομού Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 77χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 77χρονο, διότι, το ίδιο μεσημέρι, ευρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο ένα αδέσποτο σκύλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.
Κατασχέθηκε ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.
Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.