Βρέθηκε η χρυσή τομή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό - Διαγραφή οφειλών και από ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 20160 σχόλια

Διαγραφή οφειλών από μη καταβαλλόμενο ΦΠΑ αλλά και «κούρεμα» των εγγυήσεων για «κόκκινα» δάνεια θα περιλαμβάνονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι θεσμοί φέρονται να έχουν βρει συμβιβαστική λύση στα δύο «αγκάθια» που εμποδίζουν το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας για τις ταχείες ρυθμίσεις των υπερήμερων χρεών των επιχειρήσεων. Ετσι, το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη σύνταξή του προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, καθώς στις τελευταίες διαπραγματεύσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη και τους επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών επιτεύχθηκε συμβιβασμός.
Οπως αναφέρουν πηγές στο «Εθνος», σε σχέση με το «κούρεμα» του ΦΠΑ οι δύο πλευρές κατέληξαν ώστε να επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και εφόσον δεν υπάρχει δόλος για τη μη απόδοσή του από τις επιχειρήσεις προς το Δημόσιο.
Αναφορικά με την τύχη των εγγυήσεων των «κόκκινων» δανείων οι δύο πλευρές συμφώνησαν ώστε αν η πλειοψηφία (60%) των πιστωτών μιας επιχείρησης αποφασίζει διαγραφή, τότε αναλογικά να μειώνονται και οι εγγυήσεις. Αυτές όμως θα αφορούν μόνο στα δάνεια που ανήκουν σε όσους συναινούν στο «κούρεμα».
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ζητά αντίστοιχη λύση να δίνεται και για τα φυσικά πρόσωπα - εγγυητές των ληξιπρόθεσμων δανείων που χορήγησε η μειοψηφία των πιστωτών. Δηλαδή για το 40% που δεν συναίνεσε στο σχέδιο της εξυγίανσης.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger