HDP: Το τουρκικό κράτος οργάνωσε και ενθάρρυνε τις επιθέσεις στα γραφεία μας-Φοβόμαστε για άλλες προβοκάτσιες

Ευθύνες στο τουρκικό κράτος για τις επιθέσεις ενός όχλου φασιστών, εθνικιστών «γκρίζων λύκων»,   στα γραφεία του κόμματος  στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας, μετά την φονική έκρηξη στην Καισάρεια επιρρίπτει με ανακοίνωσή του το φιλοκουρδικό HDP.
Οπως αναφέρει, κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν επικοινώνησε με το Κόμμα για τις επιθέσεις αυτές για τις οποίες δεν έλαβε κανένα μέτρο να τις εμποδίσει, γεγονός που δημιουργεί τις προυποθέσεις για άλλες προβοκάτσιες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
To γραφεία του κόμματός μας, δέχθηκαν επιθέσεις στις περιοχές της Κωνσταντινούπολης Beykoz, Bayrampaşa, Eyüp, Beylikdüzü, Bağcılar, Üsküdar and Kartal, στο Erzincan, στην περιοχή  Yenimahalle της Αγκυρας, στο Çanakkale, στις περιοχές Darıca, Kocaeli και σε πολλά άλλα μέρη.
Το γεγονός ότι κανείς κρατικός εκπρόσωπος δεν επικοινώνησε μαζί μας σχετικά με αυτές τις επιθέσεις, καταδεικνύει ποιός έχει οργανώσει και ενθαρρύνει τι επιθέσεις αυτές. Αυτοί, που δεν πήραν κανένα μέτρο για να εμποδίσουν τις επιθέσεις αυτές, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για άλλες προβοκάτσιες.
Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στο λαό μας και τους εκπροσώπους μας που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το κόμμα και των οποίων η αντίσταση δεν έχει καμφθεί παρά όλες αυτές τις επιθέσεις. Και τους ζητούμε να συνεχίσουν με μεγάλη προσοχή.