“Ερντογάν” ο Βενιζέλος, θέλει να καταργήσει τα … δημοψηφίσματα !!!

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να αποφασίσει να πάει για δεύτερη φορά σε δημοψήφισμα εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κάλεσε δε τον Πρ Παυλόπουλο να μην υπογράψει σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος
Σε τέτοια περίπτωση, τόνισε σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή», είναι αναπόφευκτο να υπάρξει θεσμική αντίσταση, «δείχνοντας» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση θα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές, λόγω έλλειψης κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης, τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Ετσι συμβαίνει υπό ομαλές συνθήκες, αλλά εδώ δεν γίνεται τίποτα ομαλά. Είμαστε στο πλαίσιο, ούτως ή άλλως, μιας ιστορικής και αξιακής ανωμαλίας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα», πρόσθεσε.
«Εγώ δεν λέω ότι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσιπρας ως πρώτη επιλογή ένα σενάριο επανάληψης των θεσμικών εκβιασμών και ατασθαλιών του 2015, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αν επιχειρήσει να πάει σε εκλογές υπό συνθήκες δήθεν ρήξης ή αν επιχειρήσει την επιλογή -η οποία θα είναι μια φάρσα πλέον- ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, είναι αναπόφευκτο να υπάρξει ”αντίσταση” θεσμική. Υπάρχει ευθύνη των πολιτειακών οργάνων που κατά το Σύνταγμα έχουν αρμοδιότητα τα θέματα αυτά», προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος.
Σε διευκρινιστική ερώτηση, ανέφερε ως παράδειγμα ότι το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσω Προεδρικού Διατάγματος, όχι μόνο με την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. «Η χώρα δεν αντέχει άλλο παιχνίδια με τους θεσμούς. Αυτό που αυτό που έχει γίνει στη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανές, αυτό που έχει γίνει στα μέσα ενημέρωσης είναι επίσης πρωτοφανές (;;;) », συμπλήρωσε.
«Αν η χώρα βρεθεί ξανά σε τεχνητά διλήμματα ευρωπαϊκής ταυτότητας, ευρώ -δραχμής και λοιπά, θα είναι κωμικοτραγικό. Θα είναι πραγματικά η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσας, χωρίς κοινωνικές αναφορές, με επικοινωνιακούς εκβιασμούς τζάμπα μαγκιάς και εκεί πρέπει να υπάρξει απάντηση η οποία είναι κοινωνική, πολιτική, κοινοβουλευτική αλλά και πολιτειακή», τόνισε.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως αλλοίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τις παροχές προς τους συνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά.
Πηγή: topontiki.gr