Παπανάτσιου: Ανοίγει το Taxis για το επίδομα πετρελαίου

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, τόνισε ότι όσον αφορά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ανέφερε πως είναι...
θέμα λίγων ωρών να ανοίξει το σύστημα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι.

Οι πολίτες δικαιούνται 0,25 ευρώ/λίτρο και δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης είναι:

Άγαμοι με εισόδημα ως 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία ως 100.000 ευρώ (όπως προσδιορίζεται με τους υπολογισμούς για τον ΕΝΦΙΑ). Για τους έγγαμους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης το όριο είναι 20.000 ευρώ εισόδημα το οποίο αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο και ακίνητα αξίας ως 200.000 ευρώ.

Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να κατασχεθεί, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο. Το επίδομα είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Όσον αφορά το «χτίσιμο» του αφορολογήτου με «πλαστικό χρήμα», η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι θα εξαιρεθούν ορισμένες κατηγορίες πολιτών, φέρνοντας ως παράδειγμα τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε επίσης πως είναι υπό εξέταση το ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας με το μήνα...

topontiki.gr