Με ανυπόγραφη ανακοίνωση "Κατάλληλο" το νερό στο Τυχερό - Για ανευθυνότητα κάνει λόγο η αντιπολίτευση !

Συνεχίζεται η σύγχυση στο Τυχερό με την καταλληλότητα του νερού. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμου Σουφλίου Παν. Καλακίκος , με αφορμή ανυπόγραφη ανακοίνωση, έγραψε στη σελίδα της παράταξης στο facebook
Η ανεύθυνη στάση του δημάρχου του Δήμου Σουφλίου, αλλά και των συναρμοδίων, της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού , συνεχίζεται …..
Ανυπόγραφα και χωρίς σφραγίδες του Δήμου , ενημερώνουν στις 28-12-2016, ότι το νερό στο Τυχερό είναι κατάλληλο προς πόση, σε αντίθεση με άλλο ενυπόγραφο έγγραφο τους , που ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα, με θέμα: « περιορισμός χρήσης νερού ύδρευσης» και το οποίο φέρει αριθμό πρωτ. και σφραγίδα .
Ξεχνούν , την υποχρέωση τους ;;;;, να παρέχουν στους καταναλωτές στοιχεία, της ποιότητας του νερού που καταναλώνουν.
Προσπαθούν, να υποβαθμίσουν το θέμα, δηλώνοντας , ότι όλως τυχαίως ;;;;;; στις 08-12-2016 που υπήρχε βλάβη, στο υδρευτικό δίκτυο, ο στρατός πήρε δείγμα προς εξέταση, αλλά βλάβη μεγάλης διάρκειας , υπήρχε και στις 15-12-2016.
Ξεχνούν, ότι σε περίπτωση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης θα πρέπει να διενεργηθεί άμεσα, λεπτομερής υγειονομικής αναγνώρισης και διερεύνηση των αιτίων του προβλήματος ,καθώς και εργαστηριακός έλεγχος. Παρουσιάζονται ;;;;;; χωρίς αριθμό δειγμάτων και αποτελέσματα εξετάσεων ;;;;; για το επίμαχο χρονικό διάστημα και με αλαζονικό ύφος εξουσίας, δηλώνουν ως ειδικοί, ότι δεν έγινε και τίποτα.
Όχι , κύριοι του Δήμου Σουφλίου, όταν επρόκειτο για βασικό αγαθό, όπως είναι το νερό , δεν παίζουμε με την δημόσια υγεία , διότι δεν είναι μια υπόθεση , του τύπου « ψεκάστε, σκουπίστε ,τελειώσατε». Για αυτό και πρέπει να δώσετε αμέσως και χωρίς καθυστέρηση , όπως υποχρεούστε, όλα τα στοιχεία, που αφορούν την ποιότητα του νερού, στους κατοίκους του Τυχερού.
Η δημοτική μας παράταξη, έχει ήδη αποστείλει την ίδια ημέρα , που το θέμα έγινε γνωστό , στο Δήμο Σουφλίου, έγγραφο , όπου ανάμεσα σε άλλα, αναγράφει :
«… Όπως γνωρίζετε , έχω θέσει πάμπολλες φορές, προσωπικά , ακόμη και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. , ερωτήματα, σχετικά με τις ανησυχίες και τα παράπονα των κατοίκων για την ποιότητα νερού , των οικισμών του Δήμου μας . Παράλληλα , έχω ζητήσει να μας γνωρίσετε, τα αποτελέσματα , εξετάσεων δειγμάτων νερού που προέβη , ο δήμος μας , τις συμβάσεις και τα αντίστοιχα ποσά , με τις εταιρίες που έχουν προβεί στην εξέταση , καθώς και τις σχετικές άδειες λειτουργίας των γεωτρήσεων , χωρίς μέχρι σήμερα να πάρω την αντίστοιχη , ως προς τούτο , από εσάς απάντηση .
Σας καλώ , ακόμη μια φορά , να μου δώσετε , τα αποτελέσματα , των εξετάσεων δειγμάτων νερού , που αφορούν τον οικισμό Τυχερού , κατά την διάρκεια της θητείας σας , καθώς και ότι σχετικό έγγραφο υπάρχει , από στρατιωτική αρχή ή άλλη καθ’ ύλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία .
Έτσι , πέρα των παραπάνω , τίθεται ξανά το ερώτημα , οι τόσες απευθείας αναθέσεις και συντηρήσεις, δικτύων ύδρευσης και προμηθείας αντίστοιχων υλικών, στο δήμο , γιατί, μέχρι σήμερα δεν έχουν επιφέρει , τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στην ποιότητα του πόσιμου νερού ;;;;;
Μήπως είναι καιρός πλέον , να αλλάξει , ο τρόπος ανάθεσης αυτών και να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός, στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος και ειδικά στην υπερφορολόγηση, των δημοτών μας , στα τέλη ύδρευσης ;;; ..».
Σουφλί, 27-12-2016
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΣΥΝΟΧΗ»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΚΑΛΑΚΙΚΟΣ
Αυτή είναι η ανακοίνωση
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf-001