Δέκα ώρες αγωνίας από το μεσημέρι της 19ης Δεκεμβρίου ζήσαμε με τη γνωστοποίηση της εισήγηση της τροπολογίας για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην οποία δεν είχε συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη. Ακολούθησε συντονισμός ενεργειών και το θέμα ανέλαβαν να λύσουν τόσο οι Βουλευτές Έβρου Α.Γκαρά, Γ. Καϊσας και Δ. Ρίζος καθώς και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης Μεν. Μαλτέζος. Οι παρεμβάσεις τόσο των βουλευτών όσο και του κου Μαλτέζου με πλήθος ενεργειών προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν επιτυχημένες και μέσα σε ώρες τα προγράμματα οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τους ευχαριστούμε για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη τους στο συγκεκριμένος θέμα και σε πολλά άλλα.

της Βικτωρίας Πολύζου,  medlabnews.gr
Μία υγιής σούπα παρέχει έναν εύκολο τρόπο να αφομοιωθούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, ειδικά όταν είμαστε άρρωστοι. Φτιάξτε μια σούπα από λαχανικά, απλά προσθέστε οπωσδήποτε ginger, σκόρδο και λίγο πιπέρι καγιέν. Μια ζεστή σούπα δίνει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα υγρά για να καταπολεμήσει τους ιούς, μαλακώνει το λαιμό και καταπραΰνει το στομάχι. Το τζίντζερ συμβάλλει στη μείωση του πυρετού, ζεσταίνοντας το σώμα και αυξάνοντας την εφίδρωση. Το κόκκινο πιπέρι, πλούσια πηγή βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας. Το σκόρδο βοηθά να ανοίξουν τα ιγμόρεια και περιέχει αντισηπτικά για να αναρρώσετε γρηγορότερα. 

Υλικά 

πατάτες ψιλοκομμένες
καρότα ψιλοκομμένα
κλωνάρια σέλινο ή σέλερι
σκελίδες σκόρδο
κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
τζίντζερ 
λίγο πιπέρι καγιέν

Αν θέλουμε προσθέτουμε 

βούτυρο
κύβο λαχανικών
κρέμα γάλακτος

Τρόπος παρασκευής
1. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί σε 2 κ.σ βούτυρο για 2'.
2. Προσθέτουμε 1 - 1 1/2 λίτρο χλιαρό νερό, 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά) και βράζουμε για 7'-8'.
3. Τα αλέθουμε στο multi, προσθέτουμε μια κρέμα γάλακτος (200ml προαιρετικά) και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1'-2'. 
4. Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν.
 Είναι απλώς τέλεια!

Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2016/12/soup.html#ixzz4TMsuF3LU