2ο Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων

Δώδεκα χορωδίες με 400 χορωδούς και μουσικούς, από την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη, συμμετείχαν στο μουσικό διήμερο του 2ου Χριστουγεννιάτικου Χορωδιακού Φεστιβάλ Νέων, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016.

Παιδιά και έφηβοι χορωδοί παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης παραδοσιακές, κλασικές και σύγχρονες μελωδίες και τραγούδια, ευχόμενοι μουσικά για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, αναδεικνύοντας τις γνώσεις, το ταλέντο και την αγάπη τους για τη μουσική. Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Π.Ε. Έβρου έδωσε το παρόν τιμητικά και η Μικτή Χορωδία Αλεξανδρούπολης «Φωνές της Θράκης», μια χορωδία ενηλίκων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του Φεστιβάλ ανέφερε «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επενδύει στον πολιτισμό διοργανώνοντας δράσεις, όπως το Χριστουγεννιάτικο Χορωδιακό Φεστιβάλ. Η συμμετοχή των χορωδιών και των μαέστρων και η παρουσία του κόσμου, που τιμά το έργο και τον κόπο των παιδιών, τα οποία με περισσή χαρά και ζωντάνια δημιουργούν, καθιστούν το Φεστιβάλ ξεχωριστό θεσμό και σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειας».

Συμμετείχαν οι χορωδίες του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και του Γυμνασίου Άνθειας, της Μουσικής Σχολής «ΗΧΟΧΡΩΜΑ», του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Πολύτεκνων Γονέων «ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡ», του Δημοτικού Ωδείου Φερών, η Παιδική – Νεανική Χορωδία Σαμοθράκης «ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΓΕΝΝΕΣΙΣ», η Παιδική, Εφηβική, Μικτή Χορωδία Ενηλίκων και Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου «ΦΑΕΘΩΝ», η Μικτή Χορωδία Αλεξανδρούπολης «ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστος Γερακόπουλος, ο Πατέρας Κωνσταντίνος Μίχογλου ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης.