Η εκλεπτυσμένη φρασεολογία της ΝΔ: Άρμεγμα των φορολογουμένων από την κυβέρνηση

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 20160 σχόλια

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή non paper του Μαξίμου στις 2 Δεκεμβρίου κάνοντας χρήση εκλεπτυσμένης φρασεολογίας.
Απαντώντας στην μομφή του κυβερνητικού σημειώματος «περί ψεμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη» και για «αντικοινωνικό πρόγραμμα», η ΝΔ ανταποδίδει τους χαρακτηρισμούς και υποστηρίζει: «ο κ. Τσίπρας ήταν, που υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο«με ένα ‘Αρθρο και ένα Νόμο», για να υπογράψει μέχρι στιγμής δύο Μνημόνια. Που υποσχέθηκε 13η σύνταξη για να πετσοκόψει όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, κατώτατες, προσωρινές, χηρείας και να καταργήσει το ΕΚΑΣ!
Που υποσχέθηκε κατώτατο μισθό 751 ευρώ/μήνα, για να προτείνει ο ίδιος 527 ευρώ/μήνα! Που υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο τον διατήρησε, αλλά τον αύξησε κιόλας καταργώντας φοροαπαλλαγές και αυξάνοντας τον συμπληρωματικό φόρο!
Που υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τους αδύναμους, για να μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα όλων των νοικοκυριών, να πετσοκόψει προνοιακά επιδόματα, να μειώσει στο μισό το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και να περιορίσει τους δικαιούχους, να δώσει τέσσερις φορές λιγότερο κοινωνικό μέρισμα, να αδειάσει το καλάθι της νοικοκυράς, μέσω των αυξήσεων των τιμών που προκάλεσε η συνεχής και πέρα από κάθε λογική αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων».
Η ΝΔ σπεύδει μάλιστα να διευκρινίσει ότι «οι μειώσεις φόρων που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης αφορούν αποκλειστικά τα κέρδη επιχειρήσεων (μερίσματα) και τις Ανώνυμες Εταιρείες».
Διευκρινίζει επίσης ότι τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα ωστόσο επιχειρησιακών ή και κλαδικών συμβάσεων.
Η ΝΔ ισχυρίζεται επίσης στην ανακοίνωση ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής και στις προθέσεις του είναι «καμία απόλυση, αλλά με κινητικότητα και αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο».
Αλλά δείγματα γραφής έχει δώσει και ο κ. Τσίπρας. Με το βόλεμα «ημετέρων», μέσω αθρόων προσλήψεων συγγενών και κομματικών του φίλων, με μια νέα γενιά συμβασιούχων, με απευθείας προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και οποιασδήποτε άλλης διαγωνιστικής διαδικασίας (για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2012, οι μετακλητοί υπάλληλοι ξεπέρασαν τους 2.000), με τον πολλαπλασιασμό άχρηστων διοικητικών δομών, Υπουργείων, Γραφείων, γενικών, αναπληρωτών, ειδικών και τομεακών Γραμματέων. Προσλήψεις και δομές που «αρμέγουν» τον κόπο των φορολογούμενων πολιτών, οι οποίοι πλήρωσαν 146.000.000 ευρώ περισσότερα (!!!) για μισθοδοσία στο Κράτος στο 9μηνο Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου 2016, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος… Φόροι, φόροι και πάλι φόροι για να πληρώνουν «Καρανίκες» υποστηρίζει η ΝΔ .
«Το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών», καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου εκτοξεύτηκαν στα 7,4 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2016, αυξημένες κατά 3,5 δισ. ευρώ ή περίπου 95%, από το Δεκέμβριο του 2014, υποστηρίζει τέλος η ΝΔ.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger