"Σοσιαλιστική Προοπτική": Στην Κύπρο έχουμε εισβολή και παράνομη κατοχή

Στην Κύπρο έχουμε εισβολή και παράνομη κατοχή


Από τη στιγμή που η μπότα του Βρετανικού Ιμπεριαλισμού πάτησε τα χώματα της Μεγαλονήσου, η ιστορία της χωρίστηκε σε δύο πλευρές.

Από τη μία δολοφονίες, προδοσίες, αίμα και πόνος. Από την άλλη αγώνας, θάρρος και αντίσταση και πάθος. Πάθος για την Ελευθερία που δεν χάρηκε πότε αυτός ο τόπος. Ελευθερία που θυσιάζονταν στη σκακιέρα του κατεστημένου, εξωτερικού ή εσωτερικού.

Κάποιοι θέλουν η Κύπρος να είναι κατεχόμενη. Γιατί, το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα κατοχής. Πρόβλημα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής του Βορειοανατολικού Τμήματός της και διαμόρφωσης ενός ψευδοκράτους υπό Ευρωπαϊκή και Βρετανική Ανοχή.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε άλλη μία πράξη του δράματος. Η πρόταση στο πλαίσιο της πρόσφατης διαπραγμάτευσης ήταν μια επανάληψη του Σχεδίου Ανάν με συνομοσπονδοποίηση των δύο Κρατών υπό την Τουρκική Επικυριαρχία σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο. Αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες υπαναχωρήσεις από το κεκτημένο του ΟΗΕ και της διεθνούς νομιμότητας, ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει το παραλήρημά του.

Οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να ξεκινάει από την ολοκληρωτική αποχώρηση του Τούρκικου Στρατού κατοχής. Μια κατοχής αιματοβαμμένης και παράνομης. Η Λύση δεν μπορεί παρά να προκύψει μόνο από την ενωμένη αντίσταση του κυρίαρχου κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως θρησκείας και γλώσσας σε παλιούς και νέους αποικιοκράτες. Η λύση είναι μόνο η ανάδειξη μιας Κυπριακής Δημοκρατίας ενιαίας, αδιαίρετης, εθνικά και λαϊκά κυρίαρχης, όπου οι πολίτες της, ανεξαρτήτως καταγωγής, θα έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Μιας Δημοκρατίας, της οποίας το Παρόν και το Μέλλον θα καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τους πολίτες της.

Γραφείο Τύπου Σοσιαλιστικής Προοπτικής
http://sosialistiki-prooptiki.gr/571-2016-11-30-07-58-04