Παρουσίαση του έργου REUNI και διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων για την ενέργεια σε παιδιά δημοτικού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο πλαίσιο της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016».


Ο κ. Παντελής Μπότσαρης, Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Δ.Π.Θ, και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου παρουσίασε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016» το έργο  «Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του ΔΠΘ- Δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας» που υλοποιείται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ο κ. Μπότσαρης ανέλυσε τα είδη των παρεμβάσεων ΑΠΕ που πρόκειται να εγκατασταθούν στις εστίες των Κιμμερίων του Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη και εστίασε στα οφέλη που προκύπτουν από τις παρεμβάσεις ΑΠΕ τόσο σε εκπαιδευτικό, κοινωνικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Ο κ. Μπότσαρης ανέφερε χαρακτηριστικά ‘Η εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται από την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα κτίρια του Δ.Π.Θ. βοηθά το πανεπιστήμιό μας να τροφοδοτήσει άλλες δράσεις κοινωνικού πάντα χαρακτήρα για τους φοιτητές’.

SSD:Users:admin:Downloads:DSC_0317 s.jpg
Εικόνα. Από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Πασχάλης Δαλαμπάκης, Γεωλόγος – Γεωθερμικός, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ”, Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων, Ιωάννης Φαλέκας, Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Δήμου Αλεξανδρούπολης, Παντελής Ν. Μπότσαρης, Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητής Δ.Π.Θ., Κάλφας Κωνσταντίνος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου

Στο εκθεσιακό περίπτερο του Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016» πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού για το έργο REUNI (Renewables for Sustainable Student Living) καθώς και βιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές τα οποία απευθυνόταν σε παιδιά του δημοτικού.

SSD:Users:admin:Downloads:DSC_0254 s.jpg

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014, Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Θεματική Περιοχή: GR03 - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με συνολικό προϋπολογισμό 1.800.365,78 €  ευρώ.

Φορέας Διαχείρισης του Έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Το έργο υλοποιείται από 01 Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου 2017.