Ακόμη και το antinews.gr γράφει: «Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα» - Πως οι Καραμανλής και Σαμαράς τελειώνουν τον πρόεδρο της ΝΔ

Δεν έχει πιθανότητες ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του antinews.gr, που πρόσκειται στον Αντώνη Σαμαρα και στη Νέα Δημοκρατία. Το antinews.gr αμφισβητεί ευθέως τις ικανότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι χρησιμοποιεί στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά (Βορίδη, Γεωργιάδη, Σταϊκούρα, Βρούτση κτλ) αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτει … πάγκο όπως αρχικώς υποστήριζε.
« Δεν είδαμε» γράφει το antinews « την ανανέωση που επικαλούνταν ο Μητσοτάκης, ούτε βεβαίως έχουμε δει και το πρόγραμμα της ΝΔ. Κυρίως το οικονομικό, πέραν κάποιων υποσχέσεων για μείωση του ΕΝΦΙΑ ή της φορολογίας, δεν έχουμε δει ποσοτικοποιημένες προτάσεις ή σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο την πρόταση της ΝΔ για αλλαγή του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας».
Επίσης: « Ένας χρόνος έχει περάσει, κάποιοι δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να στηρίξουν τον Κυριάκο, κάποιοι άλλοι κρύφτηκαν και ορισμένοι παίζουν παρασκηνιακά παιχνίδια θέλοντας ακόμη και πίσω από τις κουρτίνες να ελέγξουν το κόμμα. Υπάρχουν και μερικοί που ακόμη και τώρα που η ΝΔ δεν είναι στην εξουσία, αυτοί προβάρουν κοστούμια αρχηγού περιμένοντας πότε θα πέσει ο Μητσοτάκης. Ό,τι έκαναν δηλαδή και με τον Σαμαρά γι' αυτό και η ΝΔ έχει πατώσει σε ποσοστά και αξιοπιστία».
Γράφει ακόμη το antinews.gr:
«Πότε θα τα δούμε όλα αυτά; Μόλις γίνει κυβέρνηση; Μα τότε δεν θα μπορεί ούτε σύσκεψη να κάνει ο Κυριάκος, θα παράγει πολιτική;
Επίσης, αυτό που δεν έχουμε δει από τη ΝΔ είναι καλά αντανακλαστικά. Δεν μπορεί να διαβάζουν το... Antinews για να καταλαβαίνουν αν ένα θέμα είναι σοβαρό ή όχι. Αφήστε δε που έχουν γίνει μια σειρά από στρατηγικά λάθη, όπως π.χ. το «παρών» στην πρόσφατη ψηφοφορία για τις παροχές στους συνταξιούχους.
Τέλος, υπάρχει και το... προαιώνιο πρόβλημα της ΝΔ να προσελκύει διάφορους «συμβούλους» της κακιάς ώρας που μεγαλύτερο κακό κάνουν παρά καλό. Ένα χρόνο μετά ο Κυριάκος θα έπρεπε να έχει αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του antinews.gr ΕΔΩ.
Όπως γράφουν τα parapolitika.gr όλως τυχαίως τα ίδια λέει και ο Σαμαράς στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του με καμιά 20αριά βουλευτές που περνούν καθημερινά είτε από το γραφείο του στο ισόγειο της Βουλής είτε από το γραφείο του στη Δημοκρίτου.
Προφανώς οι αναλύσεις περιττεύουν για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του και τις συνεχείς επαφές του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιάννη Στουρνάρα και απευθείας με τον Κώστα Σημίτη.
Σύμφωνα με τα parapolitika.gr γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι η ρήξη επήλθε οριστικά στην ψηφοφορία, παραμονές των Χριστουγέννων, για την καταβολή του «μποναμά» στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Καραμανλής είχαν διαφωνήσει ευθέως (σ.σ λέγεται ότι υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη) για το «ΟΧΙ» της ΝΔ στην εξαγγελία Τσίπρα γι΄ αυτό απείχαν από την ψηφοφορία. «Πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Όταν έδωσα εγώ το επίδομα αλληλεγγύης το ‘14 ο Τσίπρας το είχε καταψηφίσει αλλά κανείς δεν το θυμήθηκε στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές αργότερα. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε απέναντι στον κόσμο» φέρεται να του είπε σε έντονο ύφος.