Ο Πρετεντέρης αφήνει αιχμές για το… αν θα αντέξει ο Μητσοτάκης

Ο Γιάννης Πρετεντέρης εξελίχτηκε τον τελευταίο χρόνο σε έναν από τους σταθερούς και πιο θορυβώδεις συμμάχους του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την εκλογή του τελευταίου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και επενδύοντας στον σημερινό Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ως εκείνον που θα γκρεμίσει τον Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία.

Υπήρξαν μάλιστα και φήμες, σύμφωνα με τις οποίες, ο Γιάννης Πρετεντέρης ήταν υποψήφιος για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την “κόπωση” και τη φθορά Κουμουτσάκου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν από τα γεγονότα. Ενώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Γιάννης Πρετεντέρης είχε ανοιχτό, παρασκηνιακό φλερτ με τον Αντώνη Σαμαρά, για να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών, χωρίς ωστόσο, ούτε τότε να τα καταφέρει.

Σήμερα, με άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής”, ο Γιάννης Πρετεντέρης αφήνει για πρώτη φορά αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία επί εποχής Μητσοτάκη. Όχι για τον ίδιο τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, τον οποίο συνεχίζει να στηρίζει σθεναρά, αλλά για το υπόλοιπο πολιτικό δυναμικό της παράταξης, με έμφαση στις… τοξικότητές του, και στην απουσία σοβαρής ηγετικής ομάδας.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης αναρωτιέται αν… θα αντέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και η στρατηγική περί πρόωρων εκλογών στην οποία έχει επενδύσει, καθώς είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία.
http://ysterografa.gr/