Εξτρά χρηματοδότηση του ESM για την ελάφρυνση του χρέους, αποκάλυψε μέλος του και “φωτογραφίζει”, αξιολόγηση, παράκαμψη του ΔΝΤ και πρόγραμμα χαλάρωσης….

Είναι οριστικό και η επιβεβαίωση έρχεται από το εξωτερικό από τα πλέον “αρμόδια” χείλη: «Αναμένουμε έως το τέλος Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Dow Jones ο Καλίν Άνεβ Γιάνσε, μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
«Αυξήσαμε τον στόχο μας για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση κατά 14% το 2017, για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε ακόμη ο αξιωματούχος του ESM.
Όπως είπε ο στόχος για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 57 δισ. ευρώ και αποτελεί μία εκτίμηση, που μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια του έτους.
Τέλος, τόνισε ότι ο ESM θα εκδώσει ομόλογα σε δολάρια για πρώτη φορά το 2017.
ΥΓ: Προφανέστατα, καμία εξτρά χρηματοδότηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα μπορούσε να αποφασιστεί από τον ESM, που ελέγχεται πλήρως από το Βερολίνο, αν δεν ήταν να: ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και αν δεν έχει αποφασιστεί να αναλάβει ο ESM και το χρηματοδοτικό μερίδιο του ΔΝΤ. Προφανές συμπερασμα από αυτα, είναι ότι “παρακάμπτεται” και υποβαθμιζεται η σημασία του ΔΝΤ και ότι ο δρόμος για ενταξη στο προγραμμα χαλάρωσης, προβάλλει ορθάνοιχτος, το επόμενο διάστημα. 
Πηγή: koutipandoras.gr