Από Φλεβάρη ξεκίνησε η νέα τουριστική περίοδος

Κινέζοι και Κορεάτες κατακλύζουν Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Σαντορίνη
Νέα δεδομένα δημιουργεί το άνοιγμα της ασιατικής αγοράς στον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι πρώτοι τουρίστες της νέας σεζόν άρχισαν να καταφθάνουν πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

Σημαντικός αριθμός Κορεατών και Κινέζων τουριστών από την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη έχουν αρχίσει να ταξιδεύουν σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Σαντορίνη μέσω Αθήνας. Η χρονική περίοδος συμπίπτει με την Κινεζική και Κορεάτικη Πρωτοχρονιά (Lunar New Year), όπου πολλοί Κινέζοι και Κορεάτες ταξιδεύουν στην Ευρώπη για τις "Πρωτοχρονιάτικες" διακοπές τους.

Ακόμη, και στο Κέντρο της Αθήνας είναι εμφανής η παρουσία Ασιατών τουριστών τις τελευταίες μέρες, με την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. 

Τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός των Ασιατών τουριστών θα αυξηθεί και θα κορυφωθεί το καλοκαίρι, καθώς την άνοιξη ξεκινούν για πρώτη χρονιά, μετά και από ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού, οι απευθείας πτήσεις μέσω Σιγκαπούρης και Σεούλ με την Αθήνα.

Επιπλέον, το 2017 θα είναι η πρώτη χρονιά δραστηριοποίησης στην Ελλάδα της κινεζικής online πλατφόρμας τουρισμού Alitrip, που ανήκει στον κινεζικό κολοσσό Alibaba, και μέσω της οποία κάθε χρόνο περισσότεροι από 50 εκατ. Κινέζοι κλείνουν τις διακοπές τους. 

Μάλιστα η  Alitrip δεσμεύτηκε ότι το 2017 σκοπεύει να αυξήσει κατά 100.000 τους επισκέπτες από την Κίνα. Ενώ, η Έλενα Κουντουρά - της οποίας η επιμονή οδήγησε στο να επεκταθεί η δραστηριότητα της Alibaba στην Ελλάδα και στον τουρισμό μέσω της Alitrip  -έχει θέσει ως στόχο για τα επόμενα χρόνια την άνοδο της τουριστική κίνησης από την Κίνα από 120.000 σήμερα στο 1 εκατ. επισκέπτες. 

Ήδη φέτος επιχειρείται το άνοιγμα και της ελληνικής κρουαζιέρας στην Ασιατική αγορά, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε Κίνα, Ν.Κορέα και ΝΑ Ασία σε προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου.