Εντός του 2011 θα είναι έτοιμο το νομοθετικό έργο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Με την ελπίδα ο ελληνικός τουρισμός να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης το 2011, ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργος Νικητιάδης προαναγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα έχει ολοκληρωθεί τη νέα χρονιά το νομοθετικό έργο που αφορά στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Αναφερόμενος στο 2010, ο υφυπουργός επισημαίνει ότι αναμφιβόλως ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και από αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο τουρισμός.

«Παλέψαμε σκληρά για να σταθούμε στα πόδια μας και μπορώ να πω ότι το πετύχαμε. Με επαφές και συναντήσεις σε όλες τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, καταφέραμε να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε για τη χώρα μας. Παραλλήλως βάλαμε τα θεμέλια της νέας στρατηγικής, της κυβέρνησης, για τον τουρισμό», δήλωσε.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του 2010, υπογραμμίζει ότι άνοιξε ο δίαυλος που επιτρέπει πλέον στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους να συμπεριλαμβάνουν τα αεροδρόμια της ελληνικής

περιφέρειας στους προορισμούς τους καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πραγματοποιήθηκαν σειρές συναντήσεων με εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου και άλλους φορείς του θρησκευτικού τουρισμού θέτοντας για πρώτη φορά στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας της πολιτείας με την εκκλησία στην προώθηση του προσκυνηματικού και του θρησκευτικού τουρισμού.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την άρση του «καμποτάζ» και δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνουν τα λιμάνια μας προορισμοί επιβίβασης και αποβίβασης ταξιδιωτών μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

Διευκολύνθηκε η θεώρηση της ταξιδιωτικής βίζας, για τους επισκέπτες που έρχονται από τη Ρωσία, με την αύξηση του αριθμού των visa centers και τη συνεργασία με μεγάλη ιδιωτική εταιρία ταχυμεταφορών που διαθέτει 170 υποκαταστήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να επιτύχουμε αύξηση 52% συγκριτικώς με το 2009 στις αφίξεις επισκεπτών.

Προχώρησαν οι διαδικασίες για την δημιουργία του μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας στο στάδιο του Tae Kwo Do και προετοιμάστηκε η δημιουργία 10 τοπικών συνεδριακών γραφείων (Local Convention Bureau's) που μαζί με άλλους φορείς θα αποτελέσουν την κεντρική γνωμοδοτική επιτροπή για τη εφαρμογή της νέας στρατηγικής στη χώρα μας για τον συνεδριακό τουρισμό.

Στο μεταξύ, το υπουργείο δημιούργησε για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τουριστικά προγράμματα πόλεων (city breaks) που θα προελκύσουν τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για περισσότερους από 100 000 εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό, ενώ τέλος αναδείχθηκαν γεγονότα διεθνούς ενδιαφέροντος όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας και το ράλι Ακρόπολις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια