"Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;" και άλλα 10 δωρεάν παιδικά ebook με αφήγηση από τον Μικρό Αναγνώστη του ΕΚΕΒΙ

Στον "Μικρό Αναγνώστη", το εξειδικευμένο site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για παιδιά από 6 έως 12 ετών, αλλά και μικρότερης ηλικίας, υπάρχει αρκετό υλικό για να προσελκύσει τα παιδιά στην ανάγνωση και το βιβλίο. Η αναζήτηση βιβλίων και βιβλιοθηκών γίνεται πιο ευχάριστη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών, υπάρχουν προτάσεις για δραστηριότητες, συντεύξεις με συγγραφείς και εικονογράφους, υλικό για δασκάλους και -ενημερωμένο- ημερολόγιο με εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο.

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και η ενότητα "Να σου πω μια ιστορία", όπου ηθοποιοί διαβάζουν ένα παιδικό βιβλίο το οποίο παράλληλα μπορούμε να δούμε και να διαβάσουμε και εμείς μέσα από τον browser (μην ξεχάσετε να πατήσετε F11/full screen). Η ενότητα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με ένα βιβλίο συναφές με την εποχή. Συνολικά έχουν ανέβει 11 τέτοια ebook με αφήγηση (στη σελίδα Να σου πω μια ιστορία και στο αρχείο της ίδιας σελίδας).




Έτσι, για τα Χριστούγεννα, βρίσκουμε το βιβλίο "Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;" (κείμενο: Βαγγέλης Ηλιόπουλου, εικονογράφηση Κιάρας Φεντέλε, εκδόσεις Πατάκης), όπου η μικρή Νιάνια, με τη φωνή της Λουκίας Μιχαλοπούλου, είναι αποφασισμένη να βρει το πραγματικό μήνυμα των εορτών, ενώ για την Πρωτοχρονιά, μπορούμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε τη "Μαγεία των Χριστουγέννων" (εκδόσεις susaeta), όπου ο Άγιος Βασίλης, με τη φωνή του ηθοποιού Γιάννη Καλαβριανού, μας ξεναγεί αυτοπροσώπως στο σπίτι του και μοιράζεται μαζί μας μερικά από τα μυστικά του. Έχει ανακοινωθεί και βιβλίο "Ένας καλικάντζαρος που έχασε το δρόμο" (του Βαγγέλη Τασιόπουλου, σε εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου και με τη φωνή του Γιώργου Γλάστρα, εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες), αλλά δεν έχει ανέβει ακόμα.



Και τα βιβλία που έχουν ανέβει τις προηγούμενες εβδομάδες, παρόλο που δεν αφορούν τις γιορτές, έχουν στο σύνολό τους ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για προσεγμένες επιλογές. Ανάμεσά στους βρίσκουμε την "Πουπού και την Καρλότα" του Ευγένιου Τιβιζά (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα ), μια ιστορία έρωτα μιας αλεπούς για μία κότα, τα "Αδέσποτα" της Σοφίας Ζαραμπούκα (εκδόσεις Μεταίχμιο), που πηγαίνουν μια βόλτα στην πορεία του Πολυτεχνείου, με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, και την έκδοση "Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι" (εκδόσεις Παπαδόπουλος), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου).
http://elektronikosanagnostis.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια