« ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ Α.Σ.Κ.Γ.Ε. ΕΛΙΑΣ»

Την απάντησή του απέστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, στην αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, βασιζόμενη στο αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Α.Σ.Κ.Γ.Ε. Ελιάς, «για την άνιση αποπληρωμή των ζημιών από τις πλημμύρες του έτους 2010 στους παραγωγούς των σπαραγγιών».
      Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης τονίζει ότι οι εκτιμήσεις διεξήχθησαν βάση του άρθρου 18 του  Κανονισμού φυτικής παραγωγής του  ΕΛΓΑ, ο οποίος ρητά ορίζει ότι οι εκτιμητές οφείλουν να είναι  αντικειμενικοίαμερόληπτοι και δίκαιοι, καθώς και στα πορίσματα που διατυπώνουν υποχρεούνται να εκφράζουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την απώλεια του εισοδήματος των
παραγωγών.
      Επίσης, ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι όσοι από τους παραγωγούς δεν συμφωνούν με τα πορίσματα των εκτιμήσεων έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επανεκτίμηση βάση του άρθρου 19 του Κανονισμού φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ.
      Τέλος, στην απάντησή του, ο Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι το αρμόδιο υποκατάστημα του  ΕΛΓΑ, για την τελική διαμόρφωση του ποσοστού της ζημιάς στις ανωτέρω καλλιέργειες, πέρα από την ηλικία των σπαραγγιών και την καλλιεργητική φροντίδα των παραγωγών έλαβε υπόψη του και τα στοιχεία παράδοσης των τιμολογίων των σπαραγγοπαραγωγών που δόθηκαν από τους τοπικούς Συνεταιρισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια