"Δεν υπάρχει παραγραφή για τη δωροδοκία"


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαίωσε πως η όλη υπόθεση των υποβρυχίων θα εξεταστεί από την ειδική Επιτροπή Συμβάσεων και Προμηθειών της Βουλής, που έχει εξειδικευτεί σε θέματα εξοπλισμών. «Είναι ισχυρότερη της εξεταστικής, είναι μία διαρκής εξεταστική επιτροπή», σημείωσε με νόημα ο υπουργός, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι η προκαταρκτική συστήνεται όχι για το περιεχόμενο των συμβάσεων, αλλά για να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχει δωροδοκία σε συνάρτηση με τη διακίνηση μαύρου χρήματος.
Μιλώντας στον Real FM, ο κ.Βενιζέλος απάντησε εμμέσως στους υπαινιγμούς του κ.Τσοχατζόπουλου ότι οι συμβάσεις συνεχίστηκαν από τη νέα ηγεσία του Πενταγώνου, παρουσιάζοντας έξι δικλείδες ασφαλείας που αποδεικνύουν τη "διαχωριστική γραμμή" με το
παρελθόν. Όσον αφορά στον ίδιο τον πρώην υπουργό, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει προσωπική αντιδικία», κάνοντας λόγο για 'προσωπική σχέση' που έχει μαζί του ως βουλευτές Θεσσαλονίκης και υπουργοί των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη και οι δύο, ενώ ζήτησε «να σεβαστούμε την ψυχολογική και την πολιτική θέση του κατηγορουμένου.
«Ένοιωσα πάρα πολύ άσχημα και θα ένοιωθα άσχημα για οποιονδήποτε συνάδελφο στη Βουλή», ισχυρίστηκε αναφερόμενος στην παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης. Σημειώνοντας πάντως στο Ράδιο 9 ότι η κατηγορία που μιλά για μίζες έχει περάσει στους Έλληνες πολίτες, και χαρακτηρίζοντάς το αυτό ως 'ό,τι χειρότερο' για ένα δημόσιο πρόσωπο, παρατήρησε πως «κάθε πολιτικός θα έπρεπε να επιδιώκει να γίνει κάτι τέτοιο (σ.σ. δίκη) για να έχει μία απόφαση», παρουσιάζοντας την όλη διαδικασία ως ενός είδους λύτρωση για τον εκάστοτε κατηγορούμενο.
«Δεν είναι ποτέ ευχάριστη μία διαδικασία που αφορά παραπομπή ανθρώπου, ιδιαίτερα όταν είναι στέλεχος της τάξης και του μεγέθους του άκη Τσοχατζόπουλου», παρατήρησε απο την πλευρά του μιλώντας και εκείνος στο Ράδιο 9 ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης. «Εκείνο που προέχει είναι να αποτυπωθεί αντικειμενικά η αλήθεια, όχι υποκειμενικά η αλήθεια οποιουδήποτε», συνέχισε, επιφυλάσσοντας και εκείνος αναφορά στην Επιτροπη Εξοπλισμών και την ιδιαίτερη δουλειά που θα κάνει παράλληλα με την προανακριτική αυτή, ερευνώντας την περίοδο 2002-2009.
«Δεν αισθανθήκαμε βολικά χθες, άβολα αισθανθήκαμε», παραδέχθηκε τέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας. «Είναι λογικό όταν υπάρχει ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ένας άνθρωπος που τον γνωρίσαμε εξάλλου και τον ζήσαμε τόσα χρόνια», είπε, προσθέτοντας πάντως με νόημα πως «φίλος μεν ο Άκης, φιλτάτη η αλήθεια»... Θυμίζοντας δε, πως το όνομά του είναι το μόνο που αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, αλλά και ότι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν μίζες σε αυτή την υπόθεση και ότι η συμφωνία συνοδεύτηκε από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, υποστήριξε πως «αυτό πρέπει να διερευνηθεί» και πως από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η διαρκής Επιτροπή της Βουλής για να διερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων. Θυμίζοντας πάντως ότι η Βουλη δεν δικάζει, ημί μόνον παραπέμπει για να δικάσει τελικά ο Δικαστής, υποστήριξε ότι «δεν λειτουργούμε εν κενώ, ούτε είμαστε διατεταγμένοι να χτυπήσουμε κανέναν», εκτιμώντας πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσουν στην όλη υπόθεση με 'καθαρή συνείδηση'
http://www.iefimerida.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια