Οι συσκέψεις στου Μαξίμου, ο ρόλος της κ. Βάρτζελη και οι “έφοδοι” στα υπουργεία


Η μία σύσκεψη διαδέχεται την άλλη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι μέρες περνάνε και η ημερομηνία επίσκεψης των επικεφαλής της τρόικας των ελεγκτών, πλησιάζει.
Από το πρωθυπουργικό γραφείο, τις τελευταίες ώρες, περνούν ο ένας μετά τον άλλο, οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εμπλέκονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας και παρουσία του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνουν τις δεσμεύσεις που τους αναλογούν, τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και σε επίπεδο δαπανών.
Βεβαίως, όπως πληροφορείται το Newscode.gr, στις συναντήσεις αυτές δεν επικρατεί ακριβώς κλίμα ...ενθουσιασμού, λόγω ακριβώς του αντικειμένου τους,
γεγονός το οποίο προβληματίζει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος διαπιστώνει ότι το "κλαμπ των πρόθυμων υπουργών" είναι τελικώς ολιγάριθμο.
Έστω κι αν ο ίδιος έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει μόνο με αυτούς. Κι ενδεχομένως γι αυτόν τον λόγο, το Μέγαρο Μαξίμου πήρε μια ακόμα κρίσιμη απόφαση. Να στέλνει απροειδοποίητα στα υπουργεία την κ.Βάρτζελη, στενή συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου, η οποία θα αναλαμβάνει να τσεκάρει τι απ όλα όσα συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των συσκέψεων, υλοποιείται.
Λέγεται μάλιστα ότι αυτές οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις έχουν κιόλας ξεκινήσει, καθώς οι τριμερείς συναντήσεις στο Μαξίμου άρχισαν πριν από αρκετές μέρες. Από όλο το παραπάνω "κλίμα" πάντως, αυτό το οποίο προκύπτει ως συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Παπανδρέου και οι άμεσοι συνεργάτες του έχουν πεισθεί ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Το θέμα είναι να μην πάει και ...χαμένη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια