Δημοσκοπήσεις σε… φωτοτυπία


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ίσως να είναι μια καλή ιδέα για τους υπευθύνους των εταιρειών δημοσκοπήσεων, αντί να μπαίνουν στη διαδικασία των εξόδων για να πραγματοποιούν μετρήσεις των διαθέσεων της κοινής γνώμης, να… βγάζουν φωτοτυπίες και να τις μοιράζουν μεταξύ τους.
Η δημοσκόπηση της V-PRC που δημοσιεύουν τα «Επίκαιρα», έχει πολλά κοινά στοιχεία με έρευνες άλλων εταιρειών, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Το ΠΑΣΟΚ έχει συρρικνωθεί σε επίπεδα… κόμματος διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας, η Νέα Δημοκρατία έχει μειώσει απειλητικά τη διαφορά, συνολικά όμως ο δικομματισμός μιμείται τη διαδρομή των spreads… από την ανάποδη. Σημειώνει κάθε φορά και νέα, ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά του 1% που δίνει η V-PRC υπέρ του ΠΑΣΟΚ, είναι ακριβώς ίδια με τη διαφορά που είχε καταγράψει η συγκεκριμένη εταιρεία, στα αποτελέσματα έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο, και η οποία είχε συμπέσει τότε με τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού.
Τα ποσοστά ωστόσο των δυο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας,σημειώνουν παράλληλη πτώση 1,5%, με το κυβερνών κόμμα να πέφτει στο 31,5% από το 33% που ήταν τον Φεβρουάριο, και τη Νέα Δημοκρατία στο 30,5%, από το 32% της προηγούμενης μέτρησης.
Στα αξιοσημείωτα της έρευνας ότι δεν έχει συμπεριλάβει στα ευρήματα το κόμμα του Γιάννη Δημαρά, παρόλο που είχε προαναγγελθεί εδώ και σχεδόν δυο μήνες, καθώς και το ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 1,5%, σε πανελλαδικό επίπεδο, ποσοστό ίσο με εκείνο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του κόμματος που ίδρυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια