Συμμετοχή Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Δράμας σε εκδηλώσεις στην Καλή Βρύση


Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, συμμετείχαν στην Λιτανεία του Θεού, λατρευτικές εκδηλώσεις στην Καλή Βρύση Δράμας, προσκεκλημένοι του Αντώνη Ματζιάρη, Περιφερειακού Συμβούλου, κατοίκου της Καλής Βρύσης.
Πρόκειται για λιτανεία, που παραδοσιακά γίνεται την πρώτη Πέμπτη μετά το Πάσχα, από παλαιοτάτων χρόνων και στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες κατοίκων. 

Περιλαμβάνει  δοξολογία, μεγάλη πεζή πορεία σε όλο  τον κάμπο της Καλής Βρύσης, με ενδιάμεσες στάσεις σε ξωκλήσια της περιοχής. Το συνολικό μήκος της πορείας είναι 20 χιλιόμετρα και καταλήγει σε χώρο έξω από το χωριό, όπου υπάρχουν τα ξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Βλασίου. Εκεί τελείται αγιασμός και ακολουθεί λαϊκό γλέντι.
Το δρώμενο γίνεται για την ευκαρπία της γης και την καλή υγεία των ζωντανών και των ανθρώπων, αγαθά που μέσω της λιτανείας  παρακλητικά  ζητούνται από τον  Θεό.
Ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχαν  σε όλες της φάσεις του Δρώμενου, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξη τους στα γνήσιες λαικές  παραδόσεις και στα αγνά ήθη και έθιμα που άρρηκτα συνδέονται  με  τον τόπο μας.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο κ. Αγγελος Λύσσελης, Δήμαρχος της Προσοτσάνης καθώς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Κατά την διάρκεια της πορείας οι συμμετέχοντες  πέρασαν και από το ιερό του  Διονύσου, όπου οι κ.κ. Γιαννακίδης και Ξανθόπουλος ενημερώθηκαν από υπάλληλο του Μουσείου Δράμας για την ιστορική σημασία του αρχαίου ιερού και για τις δυνατότητες επιπλέον  αξιοποίησης του.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια