Το δημοσκοπικό “μπετονάρισμα” του ΛΑ.Ο.Σ


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μια παράμετρος της δημοσκόπησης της V-PRC για τα «Επίκαιρα» έχει να κάνει με τα ποσοστά που εκτιμά η εταιρεία ότι συγκεντρώνει σε μια δυνητική εκλογική αναμέτρηση ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.
Σε συνέχεια λοιπόν αντίστοιχων ευρημάτων, άλλων εταιρειών, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρηδείχνει να κινείται σε ποσοστά άνω του 7,5%, τη στιγμή που η «Χρυσή Αυγή», μια δεξαμενή ψηφοφόρων που υπό συνθήκες βρίσκεται στον πέριξ του ΛΑ.Ο.Σ. χώρο, συγκεντρώνει άλλο 1,5%.
Οι αναλυτές των δημοσκοπήσεων θεωρούν ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός τείνει να προσλάβει χαρακτηριστικά «μπετοναρίσματος», ως προς το εκλογικό ποσοστό του, και μάλιστα με ]
αυξητική τάση, ανάλογα με την εταιρεία που διενεργεί τη μέτρηση.
Η παράμετρος αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τις επόμενες εκλογές, καθώς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη δείχνει να αποσπά ψηφοφόρους του λεγόμενου «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, που δεν επιλέγουν κάποιο από τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αντλεί και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.
Το πραγματικά ενδιαφέρον της μέτρησης, ως προς τα ποσοστά και τις προοπτικές του ΛΑ.Ο.Σ., έχει να κάνει και με το «ισοζύγιο ισορροπίας» με τον χώρο της Αριστεράς, καθώς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, δείχνει να καρπώνεται πιο εύκολα και μαζικά απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, η φυσική… ροή των οποίων θα τους οδηγούσε υπό άλλες συνθήκες, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια