Γιατί έχασε ο Καραμανλής…


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Παρέμβαση στο εσωκομματικό σκηνικό της Νέας Δημοκρατίας, με πινελιές για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, πραγματοποιεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, με άρθρο που υπογράφει σήμερα στον «Τύπο της Κυριακής».
Ο Τομεάρχης Παιδείας της Συγγρού, και πρώτος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, παίρνει αφορμή από τη δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε πρόσφατα, αναφορικά με την απογραφή των δημοσιονομικών μεγεθών της περιόδου Σημίτη, που πραγματοποίησε το 2004 ο Γιώργος Αλογοσκούφης, και θυμίζει ότι εκείνη την περίοδο, ο ίδιος και ο Γιώργος Σουφλιάς, πανίσχυρος τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, είχαν διατυπώσει τις σοβαρές ενστάσεις τους για τη χρησιμότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Εκείνο ωστόσο που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι το γεγονός ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους κατά τη γνώμη του ο Κώστας Καραμανλής οδηγήθηκε στην εκλογική ήττα του 2009, που στάθηκε αφορμή για την αποχώρησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και τη διαδοχή του από τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα λοιπόν με τον άλλοτε υπουργό Παιδείας και Τουρισμού, ο Κώστας Καραμανλής έχασε λόγω των λαθών που έγιναν κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, και όχι φυσικά λόγω της απογραφής, ενώ προσθέτει στα αίτια της ήττας και το γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός βγήκε προεκλογικά, το 2009, και είπε στον ελληνικό λαό την αλήθεια για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, με αποτέλεσμα να γίνει δυσάρεστος, σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος διακήρυττε ότι «λεφτά υπάρχουν».
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος διετέλεσε για τρία χρόνια, από το 1997 μέχρι και τις εκλογές του 2000, ο στενότερος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, ανοίγοντας μέτωπα με τα βαρόνους της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την οριακή ήττα στις εκλογές του Απριλίου του 2000, αντικαταστάθηκε στη θέση του εκπροσώπου Τύπου από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

http://www.statesmen.gr/27557/politiki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια