Ο Σαμαράς “φλερτάρει” όσους… κοντοστέκονται


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο μηδενισμός της διαφοράς που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ, μετά τη βαριά εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου 2009, με διαφορά 11%, πιστώνεται εκ των πραγμάτων στον Αντώνη Σαμαρά, και στη στρατηγική στόχευση που έχουν χαράξει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι συνεργάτες του.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, γνωρίζει ότι μέχρι στιγμής έχει διαβεί το ήμισυ της διαδρομής. Γι’ αυτό και μένει προσηλωμένος στον πολιτικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από το να πείσει με τα επιχειρήματά του, και τις θέσεις τις οποίες διατυπώνει για την υπέρβαση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, ότι η Συγγρού είναι ήδη η εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, στην οποία μπορούν να στραφούν οι Έλληνες.


Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μεγάλη έμφαση στο «Ζάππειο 2», εκεί όπου θα παρουσιάσει… με αριθμούς, ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις για έναν άλλο οδικό χάρτη ανάκαμψης, πολύ διαφορετικό και εμπνευσμένο, σε σχέση με εκείνον που… περιγράφει με μισόλογα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στην πραγματικότητα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν κουράζεται να επισημαίνει ότι το στοίχημα που έχει μπροστά της η Νέα Δημοκρατία είναι να οδηγήσει σε αίσια έκβαση το πολιτικό φλερτ της με εκείνους που… κοντοστέκονται. Δηλαδή, τους ψηφοφόρους οι οποίοι σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης δηλώνουν αναποφάσιστοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Και πολλούς από εκείνους που στις εκλογές του 2009 δεν προσήλθαν καν στις κάλπες να ψηφίσουν, απογοητευμένοι από τη «γαλάζια» διακυβέρνηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια