Τον Ιούνιο κρίνεται το μέλλον της Ε.Β.Ζ


Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ενώ στα μέσα Μαΐου η ΣΕΚΑΠ θα επιχειρήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την είσοδο ιδιωτών στην καπνοβιομηχανία.
Στη σημερινή γενική συνέλευση της Δωδώνης η ΑΤΕ αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της για το μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας. Σημειωτέον ότι η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία κατάφερε το 2010 να διπλασιάσει τα κέρδη της σε 2,5 εκατ. ευρώ από 1,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.
Εξάλλου οι προθέσεις της διοίκησης αναμένεται να αποσαφηνισθούν και στη γενική συνέλευση της ATEbank, που θα πραγματοποιηθεί δύο μέρες αργότερα, με κύριο θέμα την αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,26 δισ. ευρώ, η οποία προϋποθέτει την απεμπλοκή της τράπεζας από τις αγροτοβιομηχανικές θυγατρικές της.

ΣΕΚΑΠ και ΕΒΖ
Δεδομένου ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΣΕΚΑΠ (ΑΤΕ και ΣΕΚΕ) δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 25 εκατ. ευρώ, η γενική συνέλευση της 13ης Μαΐου θα ανοίξει τον δρόμο για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή στην καπνοβιομηχανία. Τα σενάρια για ύπαρξη ενδιαφέροντος από τούρκους, ινδούς και εγχώριους επενδυτές επιμένουν, αν και προς το παρόν δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.
Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόταση της συμβούλου Eurobank για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τόσο για τα ακίνητα και τα κλειστά εργοστάσια της Λάρισας και της Ξάνθης όσο και για αυτά που λειτουργούν στο Πλατύ Ημαθίας, στις Σέρρες και στηνΟρεστιάδα. Από την πώληση η ΑΤΕ προσδοκά να εισπράξει περί τα 60 με 80 εκατ. ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια