Αντεπίθεση με… “στοιχήματα”


Ο …μονόδρομος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ξεκίνησε. Η πορεία του εγχειρήματος θα κρίνει και την επιτυχία του ή όχι. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι δεδομένο ότι πρέπει να κυνηγήσει τα …όνειρά του μέσα στο γήπεδο. Στοχεύοντας λοιπόν βάσει του προγράμματός του, πρώτος στόχος είναι η συμμετοχή στο Champions League, με πολλαπλά, αλυσιδωτά, ευεργετήματα, αν πραγματοποιηθεί. Με αυτό σαν βάση, κινείται μεταγραφικά, όσο οι …τσέπες του το επιτρέπουν.
Με την παραμονή Φερέιρα στον πάγκο, ο μεταγραφικός σχεδιασμός του τριφυλλιού έχει ανατεθεί, εν λευκώ, στον Πορτογάλο τεχνικό. Με οδηγό τις περσινές «έξυπνες» βόμβες Κουίνσι, Ζέκα και Τοτσέ (που μέχρι ενός σημείου μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένες, ανάλογα
και με το κόστος τους) αλλά και την εμπειρία από παίχτες τύπου Σιμάο, ο Παναθηναϊκός κάνει τις κινήσεις του. Μέχρι τώρα έχει αποκτηθεί ο ομογενής Κώστας Μπαρμπαρούσης και έχουν συμφωνήσει ο Σισοκό από την Βόλφσμπουργκ, ο Πίντο από την Πόρτο και όπως όλα δείχνουν ο Πάπε Σο από την Ακαδέμικα. Οι 3 τελευταίοι με προϋπηρεσία στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα, δηλαδή με τον Ζεσουάλδο να έχει άμεση άποψη και εικόνα.
Φαινομενικά και στο άκουσμα των ονομάτων κανένας φίλος της ομάδας δεν εντυπωσιάζεται. Δεν είναι ηχηρά τα ονόματα. Μεταγραφές αεροδρομίου! Ο καθένας αποτελεί ένα ξεχωριστό στοίχημα για την ομάδα. Όμως μήπως να αναρωτηθούμε σε ποιό σημείο βρισκόταν η ΠΑΕ ένα και ενάμισυ μήνα πίσω; Έτσι θα βαδίσει φέτος ο σύλλογος και ας το καταλάβουν όλοι. Το ερώτημα είναι φτάνει αυτό για να διεκδικίσει ο Παναθηναϊκός τις πιθανότητες που του αναλογούν ώστε να μην απωλέσει, πάλι, νωρίς το ευρωπαϊκό όνειρο; Κανείς δεν ξέρει. Τα κεφάλια κάτω, δουλειά και θα δείξει… Ο Φερέιρα φέτος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όπως επίσης και τις ευθύνες που απορρέουν.
Ωστόσο η παραμονή του Μπουμσόνγκ, η πολύ πιθανή ανανέωση του Καραγκούνη (ίσως και του Σπυρόπουλου), η παραμονή του Κουίνσι (που παλεύεται) και το «σαφάρι» που συνεχίζεται είναι μια μεγάλη προσπάθεια σε καλό δρόμο. Βάρος πρέπει να δωθεί και στους νεαρούς της ομάδας νέων (η Παιανία έχει αρκετούς) αλλά και στις προσθήκες άλλων νέων Ελλήνων παιχτών από άλλες ομάδες. Έτσι ώστε να δωθεί και ένα όραμα για την ομάδα του αύριο.
Κοντός ψαλμός…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια