Επίθεση κατά της Δημοκρατίας με 26 προσαγωγές για... ανάρτηση πανώ- Χτυπήθηκε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής


Βίαιη, απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Γενναδείου, για την τραγωδία στο φαρμακονήσι, έγινε πριν λίγο.Ο ακτιβισμός είχε καλεστεί με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού σχετικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Λίγο πριν τις 11πμ., 60 περίπου συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό για λίγα λεπτά. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκαν 10 μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ από την Ακαδημίας και 10 περίπου από την Γενναδίου και εντελώς απρόκλητα προχώρησαν σε μία ωμή επίθεση των ακτιβιστών. Πολλοί είναι τραυματίες ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης παρά την επίδειξη της βουλευτικής του ταυτότητας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν προσαχθεί 26 άτομα.

Εκτός από τους φοιτητές, χτυπήθηκαν ακόμη φωτογράφοι και ο δήμαρχος Κομοτηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις διαμαρτυρίες ακόμα και των καταστηματαρχών της περιοχής, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές. "Ράμπο με γυαλιά ηλίου και δίχως διακριτικά", οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Καραγιαννίδη. "Θα σε γαμ...με αν τραβήξεις φωτογραφίες", είπαν οι αστυνομικοί σε παριστάμενο φωτορεπόρτερ! Παράλληλα διμοιρία των ΜΑΤ καταδίωξε άγρια όσους κατάφεραν να φύγουν από τον κεντρικό κορμό του μπλοκ έως την οδό Ιπποκράτους, μα τους αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ να κραυγάζουν: "Προσαγωγή όλους", " Να δούμε ποιος είναι μάγκας"..
βίντεο: Δρομογράφος
avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια