Τσίπρας: Επί τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα...

Για διαρκή παραβίαση του Συντάγματος έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την σημερινή συνάντηση του με το πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο, το κατ' εξοχήν δηλαδή Ανώτατο Δικαστήριο που κρίνει ζήτημα συνταγματικότητας.
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι...
βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σταύρος Κοντονής, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης ήταν παρόντες και αντιπρόεδροι του ανώτατου Δικαστηρίου.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε: «Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο δικαστήριό μας ήταν πολλαπλώς χρήσιμη και δημιουργική. Πρώτον, διότι μας έδωσε την ευκαιρία της άμεσης προσωπικής επαφής και την ευκαιρία της εξηγήσεως του ρόλου του ΣτΕ σε περίοδο παρατεταμένης και ποικίλης κρίσεως. Δεύτερον, διότι, στο πλαίσιο αυτό, είχαμε τη δυνατότητα να επισημάνουμε τις δυσκολίες του δικαστηρίου να επιλύει όλο και περισσότερο οξυμένες διαφορές των πολιτών με το Κράτος, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος αναφέρονται στην τήρηση του Συντάγματος».
Ο πρόεδρος του ΣτΕ, όπως είπε, εξήγησε την μεγάλη πίεση που δέχεται το δικαστήριο τόσο από μία εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία όσο και από τις δυσμενείς πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος».
Με βάση αυτά τα δεδομένα ο κ. Ρίζο τόνισε ότι «παρακάλεσα τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, να συμβάλει, σε όσο μέρος του αναλογεί και βεβαίως με τους ιδιαίτερους τρόπους που ακολουθεί η Πολιτική, στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του δικαστηρίου, ως εγγυητή της πραγματικής λειτουργίας του συνταγματικού κράτους».
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και ειδικά των θεσμών.
Σκοπός του ΣτΕ, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ο έλεγχος της συνταγματικής νομιμότητας και της τήρησης της προστασίας των πολιτών.
Εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διαδικασίες που ορίζει, κάτι που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών μας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι έτσι όμως παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια