Eτοιμάζουν μπλοκα παντού...

Στο δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες αντιπροσωπεία αγροτών από την Ηλεία, προκειμένου να συμμετάσχουναύριο Σάββατο στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στη συμπρωτεύουα, με αφορμή την...
25η Agrotica που ήδη έχει ξεκινήσει.

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση αυτή τη φορά στο κάμπο και συγκεκριμένα στο δημαρχείο της Ανδραβίδας την Κυριαή, στις 20.00 προγραμματίζεται και με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, στις κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωποι των αγροτών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, τηρούν στάση αναμονής για το πώς θα προχωρήσουν, αναμένοντας την ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στις κεντρικές πλατείες των χωριών.

Όλα προαποφασισμένα
Την Τετάρτη αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έθεσε στον υπουργό σειρά αιτημάτων, που σχετίζονται τόσο με θέματα φορολόγησης, όσο και μείωσης του κόστους παραγωγής.

«Περιμένουμε τη συζήτηση της επερώτησης που έχουν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ», δήλωσε ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας» και πρόσθεσε: «η πρόσφατη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη έδειξε ότι όλα είναι προαποφασισμένα. Εμείς ζητάμε το 2014 να τεθούν όλα πάνω στο τραπέζι από την αρχή. Σε αντίθετη περίπτωση μετά το Σαββατοκύριακο αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις».

«Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αύριο αποφασίζουμε να στηθούν μπλόκα από τη Δευτέρα παντού», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και πρόσθεσε: «Η φορολόγηση σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα».

«Η απάντηση που πήραμε», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κώστας Τζέλλας, του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, «είναι υποσχέσεις και πάλι. Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε αμαχητί τα χωράφια μας».

Πηγή: ilialive.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια