Με αντιπροσωπία του Ευρωκοινοβουλίου με επικεφαλής τον κ Κάρας συναντήθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΓΣΣΕ

Συναντήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Οτμαρ Κάρας, υπεύθυνο για την αξιολόγηση της τρόικα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν στον κ. Κάρας όλες οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις στο εργατικό δίκαιο, ενώ τεκμηριώθηκε από την πλευρά της Συνομοσπονδίας  ο επικίνδυνος και παράνομος χαρακτήρας των απαιτήσεων της Τρόικα, με στόχο την αποδυνάμωση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου.
H ΓΣΕΕ επανέλαβε και στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την πάγια πλέον θέση της ότι η συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης και της υπερφορολόγησης είναι καταστροφική και επιβάλλεται μάλιστα από ένα όργανο χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση (Tρόικα) με δεδομένο το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένο.
Η Συνομοσπονδία έθεσε και την αναγκαιότητα να υπάρξει ελεγκτής του Ευρωπαϊκού κεκτημένου φέρνοντας ως παράδειγμα το Διεθνές Γραφείο Eργασίας (ILO).

Κάθε παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου είναι καλοδεχούμενη από τη ΓΣΕΕ και τα ελληνικά συνδικάτα, αρκεί να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα σ αυτήν την κατεύθυνση και να μην μένουμε μόνο σε λόγια και ευχολόγια!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια