Ερώτηση του ΚΚΕ για το Κ.Υ Σαμοθράκης



ΕΡΩΤΗΣΗ : Προβλήματα στη λειτουργία του Κ.Υ. Σαμοθράκης

27/01/14
Προς τον Υπουργό Υγείας
Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά απ'όλες τις κυβερνήσεις, όπως και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί μέτρα που έχουν συναποφασιστεί χρόνια πριν στην ΕΕ και τα οποία προβλέπουν τη δραστική κρατική υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, τη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια, έχοντας τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στους ασθενείς και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Υγείας.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς όλων σχεδόν των ειδικοτήτων από τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, στο οποίο, έχει απομείνει μόνο ένας γιατρός Παθολόγος, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες των περίπου 3.000 κατοίκων του νησιού, ενώ ο αριθμός των εξυπηρετούμενων διπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Αναλυτικότερα, από τους έξι γιατρούς που υπηρετούσαν στο Κ.Υ., στις αρχές του 2013, οι δύο ειδικοί γιατροί συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ ήδη οι τρεις αγροτικοί γιατροί παραιτήθηκαν.
Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να οδηγείται σε πλήρη απαξίωση το Κ.Υ. Σαμοθράκης, να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των κατοίκων του νησιού, ενώ ο μοναδικός γιατρός που έχει απομείνει, είναι αναγκασμένος να εφημερεύει ολόκληρο το χρόνο.
Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας. Γιατί κερδοφορία του κεφαλαίου και προστασία της Υγείας του ελληνικού λαού δεν συμβιβάζονται.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πλήρη κάλυψη του Κ.Υ. Σαμοθράκης με το απαραίτητο μόνιμο, ιατρικό προσωπικό με βάση τις ανάγκες τόσο των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της Σαμοθράκης.
Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια