Βρωμιές made in Μαξίμου

“ Ένα απίθανο και μάλιστα κακογραμμένο σενάριο με τη μορφή «διαρροών» και πάντα με τη μορφή των ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, βλέπει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας και θέλει τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να …γευματίζει με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη ”
Ένα απίθανο και μάλιστα κακογραμμένο σενάριο με τη μορφή «διαρροών» και πάντα με τη μορφή των ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, βλέπει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας και θέλει τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να …γευματίζει με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη. Οι ίδιες μάλιστα «πληροφορίες», για να κάνουν πιο πιστευτό αυτό το σενάριο (όσο πιο πολλά βάζεις, τόσο πιο πιστευτός γίνεσα), θέλουν να παρευρίσκονται στο γεύμα οι σύζυγοι των δύο ανδρών, στο σπίτι του Σταύρου Ψυχάρη με …φιλική συμμετοχή του τον διευθυντή του «Βήματος», Ανδρέα Καρακούση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτό το «σενάριο» βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια περίοδο, κατά την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά δέχεται αλλεπάλληλα «χτυπήματα» τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών να είναι η μόνη δυνατή διέξοδος για τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του.

Είναι η τρίτη και πιθανότατα «φαρμακερή» διαρροή που μυρίζει έντονα Μέγαρο Μαξίμου και ολίγη από μονταζιέρα, καθώς η πρώτη ήταν ότι ο λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα, είναι δημοσιογράφος, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από τον χώρο του ΔΟΛ, η δεύτερη ήταν η παραφιλολογία με δημοσκοπήσεις να θέτουν ερωτήματα περί σχηματισμού μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι η ελληνική κοινωνία δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ ξέχασε το τι έχει υποφέρει τα τελευταία 4 χρόνια και ειδικά τα δύο τελευταία με κυβέρνηση Σαμαρά, την χειρότερη όλων των εποχών, και θέλει τάχα το κόμμα της Λ.Συγγρού να κυβερνά μαζί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια, καταφανώς απέλπιδα, να φανεί ότι όλοι στο πολιτικό σύστημα είναι ίδιοι και είναι έτοιμοι να …προσκυνήσουν τη διαπλοκή. Μόνο ως κίνηση πανικού μπορεί να χαρακτηριστεί με το Μέγαρο Μαξίμου να αποδεικνύει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ότι δεν μπορεί ούτε ώρα να μένει πλέον στην κυβέρνηση. Η προσπάθεια να φανεί ότι για να κυβερνήσει κάποιος στην Ελλάδα πρέπει να δώσει τα διαπιστευτήρια του στην ντόπια, αλλά και ξένη διαπλοκή είναι κάτι που αποδεικνύει την εθελόδουλη «λογική» υποταγής της κυβέρνησης Σαμαρά.

Φαίνεται πως ακόμα και οι εθελόδουλοι, σκέφτονται τα βράδια αρκετές φορές αυτό που επανειλημμένως έχει πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και συνοψίζεται σε ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και λέει ότι «Εμάς δε μας κρατά κανείς. Εμείς δεσμευόμαστε και απολογούμαστε μόνο στον ελληνικό λαό και κανέναν άλλο». Είναι φυσιολογικό αυτό να ακούγεται ιδιαίτερα ενοχλητικό σε δουλικά που εκτελούν πιστά τις εντολές της τρόικα.


Από την άλλη μεριά όμως κάνουν επιτακτική την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να απαλλαγεί οριστικά και αμετάκλητα η ελληνική κοινωνία από τη διαφθορά, τη σαπίλα, τη διαπλοκή και την καμαρίλα. Όλα έχουν κι ένα όριο άλλωστε. Και αυτό έχει ξεπεραστεί προ πολλού…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια