Η “αποστράτευση” των “3”… του Παπαδήμου

Έχει τον τρόπο της η Ιστορία να μας στέλνει τα μηνύματά της. Όπως στην περίπτωση των τριών πολιτικών αρχηγών που εμπνεύστηκαν και στήριξαν τη (μοιραία) κυβέρνηση Παπαδήμου, που βρίσκονται σήμερα στη φάση της αποστράτευσης.

Τον χειμώνα του 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου (ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), ο ΑΝΤΏΝΗΣ ΣΑΜΑΡΆΣ (ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας) και ο Γιώργος Καρατζαφέρης (ως πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού), αποφάσισαν να συγκροτήσουν την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμου.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, και οι τρεις βρίσκονται σε πολιτική αποδρομή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μεγάλος ηττημένος των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, παρέδωσε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και βλέπει με έκπληξη τον διάδοχό του να… απειλεί να γίνει πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που μαρτυρούν μάχη στήθος με στήθος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον άνθρωπο που τον ανέτρεψε, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έφυγε από το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, ίδρυσε το δικό του Κίνημα (Δημοκρατών-Σοσιαλιστών), συμμετείχε στις εκλογές του Ιανουαρίου, αυτή τη φορά ωστόσο δεν… υπήρχαν λεφτά για να καταρτήσει συνδυασμούς.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είδε τον Μάκη Βορίδη, τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Θανάση Πλεύρη να τον εγκαταλείπουν, είδε τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό να μην μπαίνει στη Βουλή, και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν θα συμμετάσχει καν στην εκλογική μάχη.

Όσο για την… πέτρα του σκανδάλου, τον Λουκά Παπαδήμο, μετά την πρωθυπουργία του και το PSI που ακόμη πληρώνει ακριβά η ελληνική κοινωνία, δεν συχνάζει πολύ στη χώρα, και αναλίσκεται σε ομιλίες στο εξωτερικό.

Είπαμε. Η Ιστορία έχει τον τρόπο της…

http://ysterografa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια