«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ   ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
H KNE Oρεστιάδας καταγγέλλει τη ναζιστική Χ.Α. που φανέρωσε το χαρακτήρα της για ακόμα μια φορά ο οποίος πηγάζει από τη ναζιστική ιδεολογία της,
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία.
Η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες. Αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι πίσω από τα εγκλήματα που τέλεσαν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων και των δωσίλογων, που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής της Ορεστιαδας δεν πρέπει να ξεχάσουν ποιος είναι ο ρόλος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα τώρα όπου συνολικά οι δυνάμεις του συστήματος προσπαθούν να την ξαναφέρουν στο προσκήνιο και μάλιστα στο όνομα της «δημοκρατίας», όπου δήθεν «όλοι χωράνε και όλοι πρέπει να έχουν λόγο.
Η ΚΝΕ από την αρχή τόνισε ότι η ιδεολογία του φασισμού, του ναζισμού, που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το χρώμα , από την εθνικότητα κλπ, έχει σαν στόχο την διαιώνιση της εκμετάλλευσης και δεν δικάζεται στα δικαστήρια, αλλά στην συνείδηση του εργαζομένου, της νεολαίας, ότι είναι το δολοφονικό χέρι του συστήματος απέναντι στον εργαζόμενο που διεκδικεί, που προσπαθεί αγωνιζόμενος να καλυτερεύσει τις συνθήκες που ζει.
Δεν είναι τυχαίο που και στις μέρες που διανύουμε και μας καλούν να διαλέξουμε ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει καλύτερα και το τρίτο μνημόνιο, θέλουν την χρυσή αυγή στο προσκήνιο.
Θέλουν την χρυσή αυγή απέναντι στον λαό, που μη αντέχοντας τα παλιά και νέα βάρη που έρχονται, θα βγει στον δρόμο να διεκδικήσει. Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την κούφια "αντιμνημονιακή" ρητορεία της Χρυσής Αυγής, πίσω από την οποία κρύβεται η στήριξή της στο καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αποκρουστική του μορφή. Να μη γίνει, με την ψήφο του, πολιτικά συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.
Να την καταδικάσει και να συμβάλει στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά, όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει το ΚΚΕ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσης Αυγης ΚΝΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια