Σε κλοιό για πρώτη φορά ο Βγενόπουλος - Ζητείται η έκδοσή του στην Κύπρο

Το άνοιγμα της υπόθεσης Βγενόπουλου στην Ελλάδα σηματοδοτεί εξελίξεις και στην Κύπρο. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου πριν από κάποιες ημέρες τόνιζε ότι έχουν αποφασιστεί διώξεις σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που κατά κύριο λόγο αφορά τον χρηματισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.
Σήμερα η εφημερίδα σε άρθρο της, στην έντυπη έκδοσή της, αναφέρει ότι καταχωρείται, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για υπόθεση διαφθοράς στην οποία συγκατηγορούμενός του θα είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλους. Ήδη, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η θυγατέρα του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγός της Ανδρέας Κιζουρίδης, κλήθηκαν στην αστυνομία και κατηγορήθηκαν γραπτώς. Στο ίδιο κατηγορητήριο, που αφορά την υπόθεση του 1 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2007 η εταιρεία C. Christodoulou Consultants από την Focus Maritime Corp. θα βρίσκονται επίσης οι Μιχάλης Ζολώτας, Κυριάκος Μάγειρας και Μιχάλης Φόλε. Πρόκειται για άτομα του περιβάλλοντος του Ανδρέα Βγενόπουλου. Οι προσπάθειες της ανακριτικής ομάδας και της γενικής εισαγγελίας απέφεραν καρπούς και το στοίχημα είναι πλέον "το κατά πόσο oi Ελλαδικές αρχές θα εκδώσουν τους εξ Ελλάδος κατηγορούμενους οι οποίοι, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, θα αρνηθούν να παρουσιαστούν οικειοθελώς ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης" επισημαίνει η κυπριακή εφημερίδα.
Ανοίγει εκ νέου η υπόθεση Βγενόπουλου στην Ελλάδα
Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρεται από το αρχείο και ξανανοίγει η υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία είχε αρχειοθετήσει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
Άλλωστε, έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, η δικογραφία είχε αφαιρεθεί παρανόμως από τους εισαγγελείς Διαφθοράς κι ενώ η υπόθεση βρισκόταν στο στάδιο των διώξεων, για να αρχειοθετηθεί λίγο καιρό αργότερα από την εισαγγελέα Τσατάνη. Η αποκάλυψη του Hot Doc σχετικά με την παράνομη αφαίρεση της δικογραφίας, μπορεί να δημιούργησε τριγμούς στη Δικαιοσύνη, αποκάλυψε όμως μια περίεργη δραστηριότητα στον χειρισμό υποθέσεων που αφορούν τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Ως αποτέλεσμα, η Ξένη Δημητρίου, με την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε στη διερεύνηση των καταγγελιών που δημοσιεύονταν στον Τύπο, βάζοντας στο μικροσκόπιο τόσο τη Γεωργία Τσατάνη, όσο και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ Ρασιδάκη, την αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνά Θεοδωροπούλου, ακόμη όμως και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκδιώχθηκε από την προεδρία της MIG, πρόκειται για τον όμιλο επιχειρήσεων που είχε δημιουργήσει ο ίδιος.
Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων συνεχίζεται την προσεχή Δευτέρα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Κώστα Βαξεβάνη. Η δίκη αφορά αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc σχετικές με τη δραστηριότητα του Βγενόπουλου στη Λαϊκή Τράπεζα. Όπως έχει αποκαλύψει το περιοδικό, ο Βγενόπουλος, χρησιμοποιούσε την τράπεζα για να δίνει δάνεια σε φίλους επιχειρηματίες, πολλές φορές χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

Πηγή: koutipandoras.gr