ΚΚΕ: Απάντηση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετική με την λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Προκαλούν τη νοημοσύνη όλων μας οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας ,  που με δελτίο τύπου  υποστηρίζουν   ότι  τα «περι κλεισίματος»  των εξωτερικών ιατρείων  του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου  είναι  «φήμες»   που διαδόθηκαν από γνωστό μέσο μαζικής ενημέρωσης του Έβρου.  
Προφανώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα .  Η απόφαση του Διοικητή του Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ  κ. Αδαμίδη  με αριθμό πρωτ. 2842 και ημερομηνία 14/7/2016 ήταν σαφέστατη και συγκεκριμένα ανέφερε:
…. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
«Την αναστολή λειτουργίας των Τακτικών  Εξωτερικών Ιατρείων του Π.Γ.Ν. ΄Εβρου – Νοσηλευτική Μονάδα Γ.Ν. Διδυμοτείχου από 25 έως 29 Ιουλίου και από 16 έως 19 Αυγούστου »…   
Τι λοιπόν δεν καταλαβαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι αντιδράσεις   των εργαζόμενων  του Νοσοκομείου αλλά και όλης της περιοχής  ήταν απόλυτα δικαιολογημένες και ήταν αυτές που ανάγκασαν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί με νεότερο έγγραφο  αριθμό πρωτ. 6327  ημερομηνία 21/7/2016  και με  διορθωτικές αλλαγές έδωσε  μια  νέα μεσοβέζικη λύση.
Η αλήθεια είναι μία και δεν κρύβεται.  Μπροστά μας είναι η  πολιτική της   ΕΕ  των προηγούμενων κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ ,  ΝΔ ,  αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  πολιτική που με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση επιδιώκει την υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας,  αφήνοντας ελεύθερο τον ευαίσθητο  χώρο της υγείας  στους επιχειρηματικούς ομίλους .
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου  του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις δομές υγείας του νομού μας,    αλλά και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής πιο δυναμικά,  πιο αποφασιστικά
  • να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που συνεχώς εμπορευματοποιούν την Υγεία

να διεκδικήσουμε
  • την πλήρη κάλυψη του νοσοκομείου Διδυμοτείχου των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας , Σουφλίου, δικαίων, καθώς και των αγροτικών Ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
  • Την ανάκληση της συγχώνευσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (που  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και αυτό το ξέχασε)  
  • Ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.                                    

                                                                                                                           25/7/2016