ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 3Ο ΟΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Η ιστορία με το σκυλάκι που πετάχτηκε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, νομικά δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.
Από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ο Φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνομιλώντας με τον Υποδιοικητή του Τμήματος, πληροφορήθηκα, ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα, ίσως από ενδεχόμενα κενά που έχει το νομικό πλαίσιο προστασίας των οικόσιτων ζώων. Το θέμα εξετάζει η νομική μου σύμβουλος. Για το θέμα είχα ενημέρωση και από τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ.
Εάν δεν στοιχειοθετείται για την διερεύνηση αυτής της απάνθρωπης υπόθεσης το δικαίωμα της αυτεπάγγελτης δίωξης, τότε θα καταθέσω προσωπικά μηνυτήρια αναφορά.
Η «απίστευτη κτηνωδία», όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ αλλά και από το βίντεο - σοκ που έβγαλαν τα κανάλια και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δεν μπορεί να περάσει ούτε χωρίς ενδελεχή έρευνα, ούτε απαρατήρητη ούτε ατιμώρητη. Ταυτόχρονα, θα ζητήσω από την αρμόδια Γραμματεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με τη συνδρομή της Νομικής μας υποστήριξης, να καταθέσουν άμεσα προτάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης για την αυστηροποίηση των ποινών σε εκείνους που δεν σέβονται τη ζωή των τετράποδων φίλων μας.
Τελικά, αποδεικνύεται, ότι τα ζώα και οι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων προτιμώ την πρώτη κατηγορία».