«Οδηγούμε με ασφάλεια: …αθρόα συμμετοχή του κόσμου στις χθεσινές εκδηλώσεις»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»! 60 και πλέον φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, ενώσαμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιορίσουμε και, ει δυνατόν, να εξαλείψουμε τα τροχαία στον τόπο μας. Δυστυχώς, η έναρξη των εκδηλώσεων σημαδεύτηκε από την είδηση ενός δυσάρεστου γεγονότος, την απώλεια ενός νέου ανθρώπου από τροχαίο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών που έχουν θυσιαστεί στο βωμό της ασφάλτου στην Κρήτη.  


Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και συμμετείχε στις δράσεις του Forum, ενημερώθηκε για την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και είχε ενεργό συμμετοχή στις ενημερωτικές και αθλητικές δράσεις. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτελεί απτή απόδειξη της αναγκαιότητας τέτοιων δράσεων και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο μεθοδικά και δυναμικά την προσπάθεια μας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων απηύθυναν χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων, ενώ παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Σεβασμιώτατος κκ Ειρηναίος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και περιφερειακοί σύμβουλοι της Κρήτης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου  κ. Κώστας Μαμουλάκης,  το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης – Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.



Επίσης, απέστειλαν χαιρετισμούς ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης και οι Βουλευτές Ηρακλείου κκ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Σπύρος Δανέλλης.


Η συμμετοχή της Ευρωβουλευτού κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ε.Κ., σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Πρύτανη Καθ. κ. Οδυσσέα Ζώρα, την Περιφέρεια Κρήτης, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», συμβάλλει να συνεχίσουμε όλοι μαζί πιο συντονισμένα και πιο μεθοδικά, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.


Στα πλαίσια της διοργάνωσης, που διήρκησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναπτύχθηκαν δράσεις οδικής ασφάλειας, έγιναν μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δ. Αρχανών-Αστερουσίων «Φίλιος Ζευς», λειτουργούσαν περίπτερα προβολής και ενημέρωσης των οδηγών, ακούγονταν μηνύματα και μουσική, και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν δυνατότητα συμμετοχής σε ασκήσεις προσομοίωσης μέθης και οδήγησης.


Βέβαια, όλη η δράση της ημέρας μεταφέρθηκε και στο τερέν του γηπέδου, αφού πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή τουρνουά beach volley και τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με την ευθύνη της ΕΠΣΗ, με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων διαφόρων συλλόγων και φορέων του ν. Ηρακλείου volley και ποδοσφαίρου, καθώς και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών.


Σημαντική για την επιτυχία των εκδηλώσεων του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» ήταν η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας μεταδίδοντας διαρκώς τόσο τις ημέρες πριν την εκδήλωση, όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια». Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς επικοινωνίας για τη μετάδοση των κοινωνικών μηνυμάτων του «Οδηγούμε με ασφάλεια» και ειδικότερα:



TΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ:
Κρήτη TV, My television, Νέα τηλεόραση Κρήτης, Creta  Channel.


PORTALS:
Cretalive.gr, Neakriti.gr, Cretapost.gr, Apopsilive.gr, Creteplus.gr, Cretalook.gr, Prismanews.gr, e-messara.gr, Cretablog.gr, Crete2day.gr, Starodigos.gr, Entercity.gr, Flashnews.gr, Newscreta.gr.


ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ:
Super 90.4, Κρητικός 88.7, Athletic Radio 104.2, Μουσικό Κανάλι 105.1, Ράδιο 98.4, Ρυθμός 104.5, Sfera 98.7, Alpha news 106.2, Kiss 96.1, Music Club 105.8, Dream 90.6, Metro 89.2, Καρδιά 95, Ερωτόκριτος 87.9, Team fm 102, Σκάι Κρήτης 92.1, Κρητόραμα 97.9, Family 89.5, Ράδιο Μοίρες 97.1, Υδρόγειος 106.9.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:
Νέα Κρήτη, Άποψη του Νότου, Κρητική Επιθεώρηση, Αντίλαλος της Μεσσαράς.


Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση του Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, για την ευγενική φιλοξενία και τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Θερμές ευχαριστίες και στη διεύθυνση και τα στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού Super 90.4 για την αξιόλογη συνεισφορά τους  


Το μεγαλύτερο ευχαριστώ οφείλεται σε όλους τους φορείς και τους εθελοντές που εργάστηκαν μεθοδικά και αδιάκοπα για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης τη διάδοση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια».


Όλοι μαζί, οι συμμετέχοντες φορείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, πιο θεσμικά, πιο οργανωμένα, πιο δυναμικά για τη διάδοση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» με στόχο τον περιορισμό και την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων.  


Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.