Η Φωτεινή Αραμπατζή θέλει να κλείσει όλα τα AirBnB της χώρας!

Με εμφατική επερώτηση στη Βουλή η τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά στο “κλείσιμο” των σπιτιών που μισθώνονται σε τουρίστες μέσα από γνωστές ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπως η AirBnB. Χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι η κυβέρνηση “έχει αφήσει ανεξέλεγκτες τις γκρίζες μισθώσεις την πιο κρίσιμη τουριστικά περίοδο, αυτή του καλοκαιριού, προξενώντας συν τοις άλλοις μέσω του αθέμιτου ανταγωνισμού ανεπανόρθωτη ζημία στον ξενοδοχειακό κλάδο”.

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτεινη αραμπατζη ολγα κεφαλογιαννη

Βλέπετε η νεοφιλελεύθερη βουλευτής Σερρών δεν θέλει οι οικογένειες που ζουν σε τουριστικές περιοχές να έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν το οικογενειακό τους εισόδημα 1-2 μήνες το καλοκαίρι μισθώνοντας το σπίτι τους σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Θέλει τουρισμό των  all inclusive ξενοδοχείων με τα χρωματιστά “βραχιολάκια”. 

Δεν αναπτύσσεται έτσι ο τουρισμός κυρία Αραμπατζή, με “εσώκλειστους” τουρίστες σε ξενοδοχεία μεγαθήρια.  Ο  τουρισμός αναπτύσσεται όταν γίνεται υπόθεση της τοπικής κοινωνίας και όχι των λίγων. Αντί να επιθυμείτε το "κλείσιμο" των μισθώσεων μέσω AirBnB σε μία χώρα με 26 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των υποστηρικτών σας, κοιτάξτε να προτείνετε λύσεις που εντάσσουν τα AirBnB στην επίσημη οικονομία.
Πυρσός