Ικανοποίηση Τσίπρα για την πορεία του Τουρισμού - Αναβαθμίζει τα καθήκοντα Κουντουρά ενόψει ανασχηματισμού

Νέος χάρτης αρμοδιοτήτων προέκυψε από την περασμένη Τρίτη στο υπουργείο Τουρισμού, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά να αναθέσει την αρμοδιότητα υπογραφής «με εντολή αναπληρώτριας υπουργού» εκτός των δύο γραμματέων του υπουργείου και σε άλλα στελέχη.

Το γεγονός προκαλεί απορία δεδομένου ότι μόλις πέντε εβδομάδες πριν (9 Αυγούστου 2016), ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα «Επαναξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων των υπουργείων». Σ’ αυτήν ορίζονται, μεταξύ άλλων, ως κεντρικές κατευθύνσεις «ο περιορισμός της διάσπασης του αντικειμένου ενός υπουργείου σε πολλές Γενικές και Ειδικές Γραμματείες» καθώς και «ενιαίες δομές εσωτερικής διοίκησης» αλλά και «ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων».

Αλλά είναι ενδεικτικό της ικανοποίησης Τσίπρα από το έως τώρα έργο της αναπληρώτριας υπουργού Έλενας Κουντουρά στον τομέα του τουρισμού και σηματοδοτεί την αναβάθμιση του ρόλου της ενόψει ανασχηματισμού.


ΕΤ - Έντυπη έκδοση