Ο εσωτερικός τουρισμός σώζει την χρονιά σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω

Σε νέες δράσεις για την επιπλέον στήριξη  των  νησιών του Αν. Αιγαίου, την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου,  έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Ανταποκρινόμενες στην πρόταση συνεργασίας από την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης τους επόμενους μήνες,  οι  Ενώσεις Ξενοδόχων Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω και Λέρου παρέχουν για το διάστημα από   20 Αυγούστου έως και τα τέλη Οκτωβρίου έως και 50% μειωμένες τιμές  δωματίων και ελκυστικές  προσφορές σε πακέτα διαμονής στη βάση των δυνατοτήτων που έχουν τα ξενοδοχεία σε κάθε περιοχή.
Αποτέλεσμα εικόνας για σαμος διαφημιση μετρο

Στο πλαίσιο των δράσεων που προωθεί το Υπουργείο για την τόνωση  του εσωτερικού τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών και πέραν της περιόδου αιχμής,  οι Πρόεδροι των  Ενώσεων Σάμου κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής, Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου,  Χίου κ. Πέτρος Φεγγουδάκης, Κω κα Κωνσταντίνα Σβύνου, και Λέρου-Λειψών κ. Εμμανουήλ Μαθιουδάκης  κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον συντονισμό και την συνεργασία των  ξενοδοχείων-μελών τους για την προσέλκυση στους προορισμούς αυτούς Ελλήνων επισκεπτών που επιλέγουν για τις διακοπές τους τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι ήδη για τους προορισμούς αυτούς, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν μειωμένες τιμές εισιτηρίων. 

Τη δημοσιότητα και ευρεία  ενημέρωση του κοινού σε όλη την Ελλάδα σχετικά με τα ειδικά προγράμματα  τιμών και προσφορών στα πέντε νησιά έχει αναλάβει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο συνεργασίας με το  Υπουργείο Τουρισμού και με  την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για σαμος διαφημιση μετρο

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιπλέον θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στα νησιά αυτήν την εβδομάδα  για την  προβολή της τουριστικής τους εικόνας και της ελκυστικότητάς τους ως προορισμούς διακοπών, την καταγραφή των συνθηκών ομαλότητας που παρουσιάζουν και για την  αποτύπωση μαρτυριών από Έλληνες και ξένους επισκέπτες για τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες και εντυπώσεις.

Τα βίντεο και σποτ  θα γυριστούν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και θα προβληθούν   στα κοινωνικά δίκτυα (social media), στο διαδίκτυο  και σε  ΜΜΕ τοπικής και εθνικής εμβέλειας. Επίσης θα αξιοποιηθούν  για την ευρεία προβολή και προώθηση των προορισμών αυτών στο εξωτερικό και συγκεκριμένα θα προωθηθούν σε ξένα ΜΜΕ και στις ξένες αγορές και μέσα από όλα τα διαθέσιμα επικοινωνιακά εργαλεία, με την υποστήριξη των με την υποστήριξη των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, των Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού και των Ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό, συνδυαστικά με την  διεθνή καμπάνια που υλοποιεί ο ΕΟΤ  για την ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής. 
Η προβολή των δράσεων αυτών θα υποστηριχθεί και μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα του Υπουργείου και του ΕΟΤ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για μυτιληνη διαφημιση μετρο

Οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται  στον γενικότερο σχεδιασμό της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την στήριξη του τουρισμού στα νησιά του Αν. Αιγαίου και υλοποιούνται  επιπλέον του προγράμματος δράσεων που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο στις αρχές της χρονιάς και που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι σήμερα:

  • Πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 35 ταξίδια εξοικείωσης (fam trips και press trips) για tour operators, ξένους δημοσιογράφους, travel bloggers και διεθνή ΜΜΕ από τις αγορές- στόχους. 
  • Στο πλαίσιο των φετινών προγραμμάτων συνδιαφήμισης  με τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης, υλοποιήθηκαν  ειδικά προγράμματα προώθησης και προβολής των προορισμών του Αν. Αιγαίου
  • Τα νησιά προβάλλονται σημαντικά μέσα από τις  καμπάνιες του ΕΟΤ στις μεγαλύτερες παγκόσμιες ταξιδιωτικές πλατφόρμες που τρέχουν έως και τα τέλη Νοεμβρίου για την ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής. 
  • Οι προορισμοί έχουν προνομιακή προβολή στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού όπου ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο.
  • Σε εξέλιξη  βρίσκεται και θα διαρκέσει έως τα τέλη Νοεμβρίου το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού  με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και κατόπιν  συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού,  περιλαμβάνει διπλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων σε καταλύματα των πέντε νησιών και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων του ΟΑΕΔ που θα επιλέξουν αυτούς τους προορισμούς. 

Το Υπουργείο είναι σε επαφή και διαρκή συνεργασία και συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς για την  εξέλιξη των προγραμματισμένων δράσεων αλλά και νέων ενεργειών που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. 


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 
ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να ενημερωθούν για εκπτώσεις και προσφορές στα ξενοδοχεία, πληροφορίες παρέχονται από :

Σάμος - Γραμματεία Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου
Πληροφορίες – κα Σανδαλή Μαρία ,6978154123 (Δευτ. – Παρ., 9.00πμ - 2.00μμ)

Λέσβος - Γραμματεία Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου
Πληροφορίες - κα Μελά Αρετή τηλ. 22510 41787 , κιν. 6974712375, 

Χίος- Ένωση Ξενοδόχων Χίου 
Απευθείας επικοινωνία με τα ξενοδοχεία 

Κως - Γραμματεία Ένωσης Ξενοδόχων Κω
Πληροφορίες- κα Σοφού Νατάσα, 22420 24995  

Λέρος - Γραμματεία Ένωσης Ξενοδόχων Λέρου
Πληροφορίες -κα Μαυράκη Αναστασία (9 π.μ. -12 π.μ.) τηλ. 22470 23266, κιν. 6934 111 025 & κ. Καλογιάννης Πάνος (12 π.μ - 10 μ.μ.) τηλ. 2247024612




ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ TOURISM