Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας Σχετική με την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, στην οποία παραβρέθηκε και ο Δ/ντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της πόλης μας, ανέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φέτος στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας , διαψεύδοντας έτσι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με καλύτερους όρους για τους μαθητές και τις οικογένειες τους από τις προηγούμενες.
Η αλήθεια είναι ότι , για άλλη μια χρονιά, δεν προσλήφθηκαν έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται για τη λειτουργία των σχολείων αυτών, ενώ παράλληλα προωθείται και πάλι η λογική της « εθελοντικής εργασίας» μέσα στις δομές των Σ.Δ.Ε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάγιες ανάγκες εκπαιδευτικού προσωπικού να καλύπτονται από εθελοντές με την έγκριση της Γενικής Γραμματείας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέσα στα σχολεία.
Ο ''εθελοντισμός'' στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας χρησιμοποιείται σαν πολιορκητικός κριός στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ώστε να προσφέρουν την εργασία τους χωρίς μισθό, σε αντάλλαγμα να πάρουν βεβαιώσεις για τον εμπλουτισμό των προσόντων τους στο βιογραφικό τους σημείωμα.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας καλεί εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους να συντονίσουν τα βήματά τους και δυναμικά να διεκδικήσουν:
* Να γίνει άμεσα ο διορισμός όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και να σταματήσει η τζάμπα εργασία που ντύνεται με το μανδύα του ''εθελοντισμού''».
Ορεστιάδα 16-9-2016