ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 20160 σχόλια

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ»
«Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ»
Ο Υφυπουργός  Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ παρέστη σήμερα (χθες) και απηύθυνε χαιρετισμό στο 5ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Τουρκίας που διοργάνωσαν στην Αθήνα ΣΕΒ και DEIK.
Απευθυνόμενος στους 40 Έλληνες συνέδρους και στους 50 Τούρκους, εκπροσώπους κορυφαίων βιομηχανιών και επιχειρήσεων των δύο χωρών, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα μεγέθη του διμερούς εμπορίου, που με τα στοιχεία του 2014 ήταν ύψους 4,4 δις USD. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Τουρκία είναι ένας από τους τέσσερις κορυφαίους προορισμούς εξαγωγής ελληνικών προϊόντων.
Εκτός αυτών, ενισχύεται η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών με σημεία αναφοράς τη Θεσσαλονίκη και τη Σμύρνη, όπως και στο σιδηροδρομικό τομέα, όπου εξετάζεται η προοπτική της σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης και την απαρχή μικτών Ελληνο – Τουρκικών επιχειρήσεων, που ήδη απευθύνονται στις Αγορές τρίτων χωρών.
Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι:
«Η συνεργασία επιχειρήσεων δύο χωρών και η απόδοσή τους επηρεάζονται και από τις πολιτικές διακρατικές σχέσεις. Για να ανθίσει η συνεργασία επιχειρήσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ήσυχο και ειρηνικό περιβάλλον στις πολιτικές διακρατικές σχέσεις.  Οι Αγορές θέλουν ηρεμία και όχι εντάσεις. Δεν βοηθούν οι φραστικές διατυπώσεις που ενοχλούν. Σε αυτό το πλαίσιο, πολιτικές δηλώσεις που δεν είναι ευνοϊκές για ένα τέτοιο περιβάλλον διακρατικής επιχειρηματικής συνεργασίας, είναι καλύτερο να αποφεύγονται. Και να είστε βέβαιοι, ότι τότε τα επιχειρηματικά αποτελέσματα θα εκτοξευθούν προς τα πάνω».
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger